A marketing automatizálás jelentése

A marketing automatizálás a FunnelFlow által kínált szoftver segítségével hatékonyan megvalósítható. A fogalom tulajdonképpen olyan szoftvertevékenységek összességét takarja, amelyek célja a vállalkozás folyamatainak menedzselése. 

Számos funkció ellátására képes, így rengeteg idő szabadul fel, amelyet a szakmai feladatok ellátására és a bevételszerzésre lehet fordítani. Lényegében a gyakran ismétlődő feladatokat oldja meg, ezzel pedig időt és pénzt spórol számunkra, javítva ezzel a vállalkozás eredményességét és redukálva az emberi erőforrás szükségességét.

funnelflowhu-2024-augusztus-linkmarketing-1.jpg

Alkalmazásának előnyei

A marketing automatizációs folyamatokért az ActiveCampaign szoftver felel, amelynek köszönhetően számos tevékenység önmagától megy végbe. Ezáltal pedig képes arra, hogy közelebb hozza az érdeklődőket a vásárláshoz. 

Előnyei szerteágazóak. A legnagyobb érv, amely a használata mellett szól, az az, hogy időt és pénzt takarít meg a vállalkozás számára. A felszabaduló munkaerő felhagyhat az unalmas, folyton ismétlődő feladatok végzésével és végre az izgalmas, szakmai tevékenységekre koncentrálhat. 

Segít a vásárlói adatok elemzésében és csoportosításában, ami személyre szabott ajánlatok küldését teszi lehetővé. A vásárlók szegmentálása forradalmasítja a kommunikációt, hiszen az automata e-mail kampányok során küldött személyes üzenetek tekinthetők a kommunikáció egyik leghatékonyabb formájának. 

A marketing automatizáció hatása a gyakorlatba

Annak érdekében, hogy megértsük, miért is könnyíti meg nagyban egy vállalkozás működését a marketing automatizáció, nézzünk meg egy konkrét példát! Ha valaki feliratkozik a hírlevélre, személyre szabott üdvözlő üzenetet küldhetünk neki, amely egy kihagyhatatlan ajánlatot vagy a cégről szóló részletes információkat tartalmaz. 

Az említett példa tovább fokozható például úgy, hogy ha az ügyfél rákattint az ajánlatra, további követő e-maileket kap. Ez pedig teljesen automatizált módon, humán erőforrás alkalmazása nélkül valósulhat meg.

A marketing automatizáció lehetővé teszi, hogy akkor is pénzt keressünk, amikor ténylegesen nem is dolgozunk. Alvás alatt vagy a szabadidő eltöltése alatt is gyarapodhat a malacpersely, ehhez pedig semmit nem kell tennünk, az említett szoftver elvégzi helyettünk a munkát.