Mark Rein persze nem osztja ezt a nézetet. Az Epic alelnöke a GameHorizon nevű rendezvényen beszélt a játékvilág jövőjéről.

"Nem kell félni, a AAA kategóriás játékok nem tűnnek el, inkább elterjednek. Ahogy a játékok minősége és előállítási költsége, úgy a monumentalitásuk folyamatosan növekszik."

Mark ezt követően ismét megmutatta az iPhone-on, iPaden és Androidon futó Unreal Engine 3.0-t, hozzátéve, hogy "ezen még Gearsezni is lehet". Rein szerint az ehhez hasonló platformok jelentik a konzolok jövőjét, elterjesztve így a PSP által indított és a 3DS által követett, komolyabb trendet a kézi platformok között. Úgy gondolja, hogy az okostelefonok és marokkonzolok fejlődése a használtjáték-iparnak is megadná a kegyelemdöfést.

"Inkább adnék el 25 dollárért ebből egy rakást, hogy később a DLC-kkel behozzam magam, mint egy lemezből ötmilliót, ami később körbemegy egy rakás játékoson." -- viccelődött, majd hogy egy kis olajat öntsön a tűzre, közölte, hogy ő vár egy olyan Gears játékot, ami kizárólag letölthető lesz.

(A képek a Gears of War 3-ból származnak.)