Mark Rein, az Epic alelnöke a Eurogamernek adott interjújában beszélt a PC-ről. Mark szerint kedvenc platformunk sosem megy ki a divatból.

"Most tartunk ott, hogy a konzolok meglövik a PC-t, ha teljesítményről van szó. Ezen felül a PC mindig a legfontosabb platform lesz a játékfejlesztésben, mert minden játék, ami valaha elkészült, PC-n készült. Mindig a PC-k lesznek az eszközök a játékok elkészültéhez. Ráadásul egy PC-vel meg tudod idézni a jövőt -- elég hardvert pakolhatsz bele, hogy lásd, mit tudnak majd a konzolok egy generációval később."

Erre nincs is jobb példa az Epic Samaritan bemutatójánál, amivel a csapat elvileg a következő generációs konzolokon futó Unreal Engine 3 variánst demózta.

"Afféle szerelmeslevél volt a gyártók felé. Az a nextgen, amit mi várunk, ilyen lesz. Egy vagy két év múlva ezt tudja majd egy átlagos játékos gépe is."

Hát, ha ez igaz, nagyon szép idők jönnek. Már csak azt kell kivárnunk, hogy bejelentsék az új vasak érkeztét. (Alant megtekinthetitek a tárgyalt felvételt.)