Látszik, hogy közeleg a konzolgeneráció vége, mert most, hogy lezajlott a CES és nyakunkon a GDC, nem telik el úgy nap, hogy ne hallanánk valami pletykát a nextgenekkel kapcsolatban. Minap a becsült árukról volt szó, most pedig a Game Informer szellőztette meg, hogy hiába számol vissza a Microsoft az E3-ig, és csiripelik a verebek, hogy a Sony májusban mutatja be az új gépet, mert a magazinhoz közelálló titkos források márciusi leleplezésekről számolnak be, Apple-stílusban, azaz hatalmas csinnadratta közepette, a GDC környékén.

Colin Sebastian elemző a gépek árának becslésén túl (szerinte 400 dollár körüli árral számolhatunk) egy befektetői e-mailben azt is megszellőztette tegnap délután, hogy bár az idei E3 lesz a legfontosabb videojátékos-esemény az ezredforduló óta (igen, Colin szerint a 2005-ös és 2006-os konferenciák is eltörpülnek mellette), a gyártók csak a játékok bemutatását szeretnénk intézni Los Angelesben, magukat a gépeket egy korábbi időpontban mutatnák be saját show keretében. Tehát Sebastian előrejelzése -- aki mellesleg az ipar egyik legelismertebb elemzője -- egybevág a Game Informer értesüléseivel és azokkal az infókkal, melyek szerint a Sony egy nagyszabású rendezvényt tervez.

Az E3-at tehát csak a nextgen játékok áradata uralná, ami sok bejelentésre váró címet és rengeteg új internetes funkciót sejtet. Hogy tényleg így lesz-e, nemsokára kiderül, hisz a GDC tényleg a kanyarban van.