Akad néhány olyan klasszikus a játékiparban, ami megérdemelne egy méltó felújítást – vagy akár egy szimpla ráncfelvarrást, hogy modern rendszereken/konzolokon is élvezhető legyen az adott produkció. Ebbe a kalapba pedig mindenképp beletartozik a Crystal Dynamics 1999. augusztus 16-án (Európában szeptember 3-án) megjelent remekműve, az idén már a 25. évfordulóját ünneplő Legacy of Kain: Soul Reaver, ami egy másik főszereplő (Raziel) szemszögéből folytatta a Silicon Knights által jegyzett Blood Omen: Legacy of Kain történetét.

A látványos grafika, a két világ közötti váltogatás, az ötletes puzzle-ök és a mutatós összecsapások hamar felkeltették a játékosok érdeklődését, így a program végül zajos sikert aratott, ahogy a kritikai elismerés sem kerülte el az opuszt. Nem meglepő módon a 2001. október 30-án megjelent Soul Reaver 2-t is szerették az emberek, a 2003-as Legacy of Kain: Defiance óta azonban csend honol a franchise körül, dacára annak, hogy a stúdió 2022-ben közzétett kérdőíve alapján óriási igény lenne a folytatásra, vagy épp egy vérfrissített kiadásra. Nos, úgy fest, a rajongók imái meghallgatásra kerültek, a jelenleg is zajló San Diego Comic-Con egyik látogatója ugyanis felettébb érdekes jelenségre lett figyelmes a rendezvényen, íme:

Ahogy az látható, a Kaint és Razielt ábrázoló mutatós szobor mellett a "Legacy of Kain: Soul Reaver I & II Remastered" felirat olvasható, amit elég nehéz félreérteni, bár a Crystal Dynamics egyelőre nem jelentett be semmilyen felújítást, a hír írásának pillanatáig pedig az IGN megkeresésére sem reagált a csapat. Mindenesetre egészen biztos, hogy nem holmi félreértésről van szó (ekkorát azért nem szokás hibázni), így a széria rajongói már most dörzsölhetik a tenyerüket a hivatalos bejelentés miatt – bár a ResetErán olvasható kommentek alapján sokan inkább tényleges remake-et szerettek volna látni remaster helyett.

Az újrakiadások érkezése már csak azért is valószínűnek tűnik, mert július elején bejelentették a Legacy of Kain: Soul Reaver – The Dead Shall Rise című képregényt, ami Raziel múltjába és vámpírrá válásának körülményeibe enged betekintést. Mivel egy hosszú évek (igazából évtizedek) óta a fiókban pihenő sorozathoz nem szoktak csak úgy kiadni egy ilyen adalékot, sejthető volt, hogy van valami a füzet hátterében, a jelek szerint pedig végre tényleg modern masinákon élvezhetjük majd ezt a két legendás címet.