• Megjelent a PlayStation TV
  • A készüléken játszani és streamelni is lehet
  • Folytathatjuk a PS4-játékot más képernyőn is
  • PS Vita- és PSOne-játékok játszhatók rajta
  • Ára 32.990 forint

A mai napon kis hazánkban is elstartolt a Sony legújabb konzolja, a PlayStation TV, mely a nevével ellentétben nemcsak arra jó, hogy bizonyos streamszolgáltatók műsorait nézzük a segítségével (sőt, ezek a szolgáltatók nálunk egyelőre nem elérhetők), hanem arra is, hogy játsszunk vele, vagy épp közvetítsük a PS4-ünk képét egyik tévéről a másikra, amennyiben valaki azon nyomban nézni akarja a Híradót vagy az Éjjel-nappal Budapestet.

A PlayStation TV egyébként egy egészen kicsi, cuki apróság, ami kényelmesen elfér a tenyerünkben, vagy épp a PS4-ünk tetején. A készülék beüzemelése pofonegyszerű, mindössze egy HDMI-kábellel rá kell kötnünk a tévénkre, majd beállítani rajta a hálózatot (ezt megtehetjük LAN-on vagy wifin keresztül), és az angol nyelvű beállítások menün átnavigálva az előtelepített applikáció segítségével összekötni a PS4-et a PlayStation TV-vel. Utóbbihoz persze külön kontroller kell, de semmi vész, nemcsak a DualShock4, hanem az előző generációs kistestvére is alkalmas rá, hogy kisegítsen bennünket a bajban.

Használat közben a PlayStation Vita menürendszere és app-elrendezése köszön vissza, így akinek már volt a kezében a Sony épp kurrens kézi konzolja, azonnal elnavigál majd benne – de persze akkor sem kell megijedni, ha még nem volt szerencsétek a Vitához, mert a felület kényelmes és egyértelmű. Ha játszani szeretnénk, akkor az 1 GB-os belső memóriára letölthetünk kompatibilis játékokat a PS Store-ból, vagy beolvastathatunk egy Vita-kártyát a PlayStation TV-vel, mert a kütyünek ez sem akadály. Igaz, a Sony felhívja rá a figyelmet, hogy nem minden játék működik együtt a rendszerrel, a hivatalos kompatibilitási listáért tehát ide tessék kattintani!

A PlayStation TV legnagyobb dobása azonban nem a játékok futtatásának lehetősége (pedig milyen király már nagyképernyős tévén Vita-játékokat tolni), hanem a streamelés: a PS4-en futó játékot a PSTV-n át más képernyőre is közvetíthetjük, hogy minimális képromlásért cserébe játszható sebességgel folytathassuk a játékot, ha valaki elorozza előlünk a tévét. (Nem is hiszitek, ez egy komoly párkapcsolatban mekkora segítség, elvégre nehéz a főzőcskeműsor haszontalanságáról meggyőzni a kedves párotokat, főleg, hogy cserébe valami véres-belezős-gyilkosos valamit akartok mutogatni neki egész este.)

A PlayStation TV mától Magyarországon is kapható, 32.990 forintos ajánlott fogyasztói áron. További infókért lást a Sony hivatalos magyar oldalát! A készülékről egyébként tesztet is olvashattok majd a még javában készülő, decemberi PC Guru magazinban.

PlayStation TV