Molyneux, a Lionhead Studios alapítója és korábbi igazgatója, jelenleg a szintén általa létrehozott 22 Cans vezetője az IGN-nek beszélt a Fable online verziójáról -- vagy legalábbis arról, hogy elkezdtek gondolkodni rajta.

„Amikor nekiláttunk az ötletbörzének a következő Fable-epizóddal kapcsolatban, mindig felvetődött a kérdés, hogy talán az MMOG útjára kellene lépni.” -- mondta Molyneux. „Én pontosan látom, hogy működik. Az a helyzet a Fable-lel, hogy gazdag világ. Az volt, nos, amit a neve is sugall. Ez az egész a meséről és Albionról szól, a legendáról és a humorról. A Fable tehát remek alapanyag egy MMORPG-hez."

Molyneux szerint a játék varázsát a világ hangulata és a humor adta. Ha ezeket sikerülne megőrizni, akkor a Fable az online, többszereplős szerepjátékok piacán is megállná a helyét.

Arról viszont nem beszélt, hogy mi lett azokkal az ötletekkel, melyek érintették a karakterosztályokat és a fejlődési rendszert. A nemrég új igazgatót kapott Lionheadnél javában kotyvasztanak valamit, ami állítólag az Unreal Engine 4-et használja majd, de még mindig nem tudni, mi lehet az. Talán Molyneux távozása után a Fable MMOG mégis átlépett a megvalósítás szintjére? A válasz egyelőre várat magára.