A Prime Video épp nagyban tolja A Gyűrűk Ura előzménysorozatát, A Hatalom Gyűrűit, de ezen kívül sem maradunk Középföldi kalandok nélkül, december 12-én érkezik ugyanis A rohírok háborúja című anime a hazai mozikba, amit a Peter Jackon ikonikus trilógiája mögött álló New Line/Warner készített, ez alapján pedig reménykedhetünk benne, hogy az alkotás közelebb áll majd azoknak a filmeknek a szellemiségéhez. Alább az első előzetest is megtekinthetitek, immáron magyar szinkronnal.

A sztori nagyjából két évszázaddal játszódik a filmek előtt, amikor még a legendás Pörölykezű Helm uralkodott Rohanban, akinek meg kellett védenie népét a rájuk támadó dúnföldi vademberektől. Helm lánya, Héra szintén központi szerepet kap majd a filmben, őt Gaia Wise szólaltatja meg, a színésznő pedig nemrégiben arról beszélt egy interjúban, hogy a karakter eléggé forrófejű, és közelebb érzi őt Mijazaki Hajao hősnőihez, főleg Nauszikához, mint A Gyűrűk Urából ismert nőkhöz. „Összehasonlítva Arwennel és Éowynnel, ők már teljesen érett nők. Azt szeretem Hérában, hogy szenvedélyes, összetett, lázadó.

A rohírok háborúját amellett, hogy erős, japán rajzfilmes látvány jellemzi, a rendezője is a szigetországból érkezett: Kamijama Kendzsi fiatalon együtt is dolgozott a már előbb említett Mijazakival, a Kiki, a boszorkányfutáron, de az Akira, a Ghost in the Shell: Stand Alone Complex és a Blade Runner: Black Lotus készítésében is részt vett. A filmet tehát december 12-én mutatják be nálunk, ám ez még csak az ízelítő, ugyanis a Warner serényen dolgozik a franchise feltámasztásán, hiszen jövőre elvileg a Gollam-spinoff is befut Andy Serkis rendezésében, Peter Jackson közreműködésével.

A borítókép forrása: Warner