Miközben A Hatalom Gyűrűi második évada nemrég startolt el a Prime Videón, a Gyűrűk Ura-franchise lassacskán készen áll arra, hogy nagyvásznon is visszavigye a rajongókat Középföldére. A The Hunt for Gollum Peter Jackson produceri felügyelete alatt készül Fran Walsh, Philippa Boyens, Arty Papageorgiou és Phoebe Gittins fejlesztésében, miközben a rendezői székben Andy Serkis, Gollam korábbi megformálója foglal majd helyet. A tervek szerint a film 2026-ban kerül mozikba, a cím alapján pedig hamar kikövetkeztették a fanok, hogy a történet a Harmadkor azon szakaszában fog játszódni, amikor Gandalf még csak éppen, hogy realizálta, miféle varázsgyűrű került Bilbó, majd Frodó tulajdonába. Szóval ezért ki akarja szedni az információkat Gollamból, valamint meg akarja akadályozni, hogy Sauron kezére kerüljön az elkárhozott figura, így a Megyébe irányítva a gonoszt.

61q0cc3t1ilacuf8941000ql80.jpg

Tolkien eredeti történetében amúgy Aragorn is részt vesz, korábban fel is merült a kérdés, hogy Viggo Mortensen esetleg visszatérne-e a szerepben, és persze az is elkerülhetetlen volt, hogy a Gandalfot játszó Ian McKellent is megkérdezzék, hogy újra eljátszaná-e az ikonikus karaktert. A Deadline jelentése szerint a veterán színész a The Big Issue nevű brit lapnak nyilatkozott a témában: „A Gyűrűk Ura iránti lelkesedés nem úgy tűnik, hogy alábbhagyna. Ennél többet nem mondhatok. Azt az információt kaptam nemrég, hogy még több filmre számíthatunk, ezekben pedig Gandalf is felbukkan, ők meg remélik, hogy újra eljátszom a varázslót. Hogy mikor? Még nem tudom. Mi van a forgatókönyvvel? Még nem írták meg. Szóval jobb, ha sietnek!” – válaszolta McKellen.

A színész korábban nyíltan elmondta, hogy szívesen bújna újra Gandalf bőrébe (ez még azelőtt volt, hogy színpadi balesetet szenvedett), és Andy Serkis is elárulta, hogy az új filmben felbukkanhatnak majd ismerős szereplők Peter Jackson legendás filmtrilógiájából. Egyébként a Warner és a New Line Cinema több filmmel is szeretné bővíteni a franchise-t, szóval a The Hunt for Gollum csak az első projekt lesz a sok közül.