Mint az egy ideje már köztudott, új Gyűrűk Ura- film készül The Hunt for Gollum címmel, ami a Peter Jackson által rendezett legendás trilógia spinoffjaként funkcionál majd, annál is inkább, mivel azt az időszakot mutatja be, amikor Gandalf és Aragorn Gollam után indulnak, még mielőtt Sauron követői találnának rá. Azonban most kiderült, hogy konkrétan nem egy, hanem mindjárt két filmről van szó, legalábbis Ian McKellen szerint, aki a This Morningnak adott interjújában többek közt arról is beszélt, hogy Andy Serkis rendező két részben tervezi elmesélni a történetet.

Nos, én csak annyit mondhatok, hogy felhívtak, és azt mondták, hogy ezek a filmek meg fognak valósulni, és nagyrészt Gollamról fognak szólni. A Gollamot játszó Andy Serkis fogja rendezni, és a forgatókönyv valamikor a következő évben lesz készen, és az alapján eldönthetem majd, hogy vissza szeretnék-e térni vagy sem. De az első filmhez vissza kellene térni Új-Zélandra is.

Én erre úgy reagáltam, hogy nem tetszik a gondolat, hogy valaki más játssza el a karaktert. Persze, ne felejtsük el, két Dumbledore-unk is volt. Azt mondták nekem, hogy két filmről van szó, bár valószínűleg ezt nem szabadott volna elmondanom. De még nem olvastam a forgatókönyvet, nem tudom, pontosan mikorra lesz készen, és azt sem tudom, hogy hol fogják forgatni, mert manapság megoldható lehet az is, hogy Londonban forgassam az én részeimet. Bár nem rajongok az ötletért, inkább visszatérnék Új-Zélandra.