Melyek számítanak a legnépszerűbbnek?

Ha megnézzük a PaleoCentrumnál kapható magokat, akkor több tucat termék közül tudunk válogatni. Egyszerűen, már online megrendelhetjük a kívánt kiegészítőt. Az egyik legnépszerűbbnek a chia mag számít, amit gyakran neveznek azték zsályának és kiváló növényi Omega-3 forrásnak számít. Emellett természetesen az ásványianyag-tartalma is magas, valamint értékes rostforrásnak tekinthető.

A chia mag képes a saját tömegének másfél-kétszeresét is felszívni folyadékból, ami után zselés állagú lesz. A gyomorban is megtartja ezt az állagot és lelassítja a szénhidrátok felszívódását. Akár önmagában is fogyaszthatjuk. Energetizáló hatása van, ezért is ajánlott a nap elején fogyasztani. Elég 1-2 evőkanál chia magot elropogtatni, ami már biztosítja is a reggeli energiabevitelt.

https-paleocentrumhu-2023-december-cikk2.jpeg

Nincs jellegzetes íze, ezért is szokás bármire rászórni: szendvicsekre, salátákra. A chia mag segítségével még a tojás is kiváltható a receptekből. 3 evőkanál víz és 1 evőkanál finomra őrölt chia mag felel meg 1 db tojásnak. Ha pedig a magból készült lisztet használjuk, az tökéletesen alkalmas az ételek sűrítésére. Ez természetesen csak egyetlen példa az elérhető lehetőségek közül. A paleolit étrendben nincs hiány magokból, sőt, kifejezetten fontos szerepet töltenek be.

Mandulabél, lenmag, tökmag

Kezdjük a sort a mandulával, ami gazdag vitaminokban, rostokban, ásványi sókban, valamint más vegyi anyagokban, amelyek kedvező hatással vannak egészségünkre. Ha rendszeresen fogyasztjuk, azzal több betegség kialakulása is megelőzhető.

A lenmag magas százalékban tartalmaz Omega-3 zsírsavakat. Ezenkívül még található benne egy olyan vegyület, ami nedvesség hatására kiválik és a béltraktus belső hámrétegét képes karbantartani, valamint segíti a táplálék minél előbbi kiürülését is.

Végül pedig ott van a tökmag, amiben triptofán található. Ez csökkenti a stresszt, valamint az álmatlanságot. A-vitaminban gazdag, kiváló magnéziumforrás, valamint ásványi anyagokban sem szenved hiányt. Óvja a szívet, gyógyír a prosztatagondokra, továbbá regenerálja a bőrt.

A paleolit étrend rengeteg előnnyel rendelkezik

Rohanó világunkban egyre kevesebb figyelmet fordítunk arra, hogy hogyan és mit fogyasztunk a mindennapokban. Pedig az étkezésnek komoly hatása van egészségünkre. Fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy mit eszünk. A modern ételek, alapanyagok rengeteg betegségért felelősek, ezért is ajánlott erre az étrendre váltani, ami egészséges és természetes alapokkal dolgozik.