Lopta a telefonszámokat az iPhone játékcégAz Apple hálózatáról pénzért letölthető iMobsters és Vampires Live című játékok a felhasználók iPhone telefonkönyvéből szedték össze és küldték el a Storm8-nak a telefonszámokat a játékosok tudtán kívül -- legalábbis ezt állítja Michael Turner, egy Washingtonban élő amerikai férfi, aki pert indított el a cég ellen, melyből a többi károsult is pénzt kaphat.

A Storm8 konkrétan azért került bíróság elé, mert állítólag egy szoftveres „hátsó kaput” használt ki egy olyan speciális, beépített vírussal, amely hozzáférkőzött a számokhoz, majd összeszedte és továbbküldte azokat. Így az Apple-t is becsapta a Storm8, hiszen a cég sem tudott semmit az általa kiadott szoftver trükközéséről.

A Storm8 azzal érvelt, hogy semmi haszna sem származna abból, ha összegyűjtené a kérdéses telefonszámokat. Azt viszont a cég kénytelen volt elismerni, hogy augusztusban gyűjtötte a számokat, azonban ez szerinte csak egy bug miatt fordult elő, és nem szándékosságból. A felperes jogásza azonban úgy gondolja, hogy csak egy nagyon is különleges és egyedi szoftverkód férkőzhetett hozzá az adatokhoz, és mulatságos lenne, ha a Storm8 buggal próbálna takarózni.