• Élőszereplős előzetes érkezett a Call of Duty: Modern Warfare 3-hoz
  • Amely az aktuális főgonoszra, Vladimir Makarovra koncentrál
  • Némi játékmenetet is kaptunk
  • Augusztus 17-én érkezik az első valódi trailer

Lassan kopogtat az ősz (ebbe egyelőre még inkább nem gondolnánk bele), így az Activision is elkezdte beindítani az idei Call of Duty-epizód marketing gépezetének motorját. Az új felvonásról nemrégiben hivatalosan is kiderült, hogy a Modern Warfare 3 lesz, holott eredetileg csak az MW2-höz akartak kiadni egy prémium DLC-t, de ugye a pénz nagy úr. A Sledgehammer Games (meg szokás szerint még egy tucatnyi másik stúdió) berkeiben készülő FPS-hez már kaptunk egy nyúlfarknyi kedvcsinálót nemrég, ám most egy hosszabb, ráadásul élőszereplős előzetes is érkezett, méghozzá az aktuális antagonistával, Vladimir Makarovval a főszerepben.

A név nem véletlenül olyan ismerős, hiszen már az új szériában is fontos szerepe van a karakternek, de a 2011-es Modern Warfare 3-nak konkrétan ő volt a főgonosza (lényegében a harmadik világháborút tervezgette serényen), így az új epizód nem csak a címében rímel az Infinity Ward lövöldéjére. A Price kapitány által narrált képsorok alatt azt láthatjuk, ahogy Makarovot épp egy börtönbe kísérik, ennél azonban fontosabb, hogy amikor a tetoválásaira közelít a kamera, magából a játékmenetből is megcsodálhatunk néhány kiemelt részletet. A jelek szerint ezúttal is fontos szerepet kapnak a víz alatti szekvenciák, az például már most biztosra vehető, hogy felrobbanthatjuk majd a jégpáncélt néhány rosszarcú alatt. Emellett egy erőd is feltűnik a trailerben, a legérdekesebb mozzanat azonban az, amikor egy menekülő civilekkel teli stadiont (több mint valószínű, hogy Verdansk visszatér) vehetünk szemügyre – ez lesz napjaink "No Russian" küldetése? Végül egy lezuhant repülőt is "mutatnak" a tetkók, ami vélhetően a Modern Warfare 2 kampányának a stáblista utáni jelenetére utal. A kedvcsináló végén pedig még arra is fény derült, hogy mikor kerül sor a tényleges leleplezésre: augusztus 17-én láthatjuk a november 10-én érkező alkotás első tényleges játékmenet-előzetesét.

Vadonatúj missziókra és masszív többjátékos-élményre számíthatsz a Call of Duty: Modern Warfare 3-ban, amit most előrendelhetsz a Konzolvilágnál!