Tavaly, év vége felé felröppent egy pletyka, miszerint a Traveller's Tales egy új Lego játékon dolgozik, aminek a középpontjában a fiatalabb korosztály körében nagy népszerűségnek örvendő Harry Potter és népes kompániája lett volna, azonban egy, a céghez közelálló forrás szerint idén biztosan nem fogunk ilyesfajta filmadaptációval találkozni, viszont egy újabb Lego Indiana Jones nagyon is elképzelhető.

Ennek a feltételezésnek pedig ad némi alapot a Traveller's Tales két munkatársával, Loz Doyle-lal és Nick Ricksszel készített interjú, amiben Doyle ugyan ködösen fogalmazott a következő játékukról mondván: „Sosem lehet tudni. Mindig fennáll a lehetőség, hogy visszatérünk az Indiana Jones-sorozathoz, de az is lehet, hogy folytatódik a Star Wars-saga., de a munkatársa később bevallotta: 2009-ben egy újabb Lego-játék fog megjelenni, ami valami meglepetést tartogat.

A tavaly júniusban megjelent Lego Indiana Jones: The Original Adventures csak az eredeti filmtrilógiára koncentrált, ezért nyugodtan feltételezhetjük, hogy ha készül a következő rész, akkor az a Kristálykoponya királysága című negyedik részt veszi majd alapul, amiben az örökifjú Harrison Ford talán utoljára öltötte fel a híres régész szerepét. De könnyedén szóba jöhet a Lego Harry Potter is, hiszen miután a filmsorozatot készítő Warner 2007 novemberében felvásárolta a Traveller's Tales-t, bármikor megbízhatják a fejlesztőket, hogy készítsék el a nyáron érkező hatodik Harry film, vagy akár az előző részek játékváltozatát.

Persze nemcsak a híres filmekből, hanem rengeteg más témából táplálkozva is el tudnánk képzelni egy Lego-játékot (apropó, ti mit látnátok szívesen műanyagfigura formában?), de az a pletykát, hogy a Rock Bandből is készüljön egy Lego-verzió, már nagyon durva feltételezésnek találom, pedig egy ismeretlen forrás szerint ez egy száz százalékig megbízható információ...