Mivel épp a napokban lett 15 esztendős a fantasztikus Uncharted 2: Among Thieves, gondoltuk, meglovagoljuk még picit a témát, méghozzá Nathan Drake második kalandjának talán legemlékezetesebb fejezetével. A címből már bizonyára kitaláltátok, hogy arról a Locomotion nevet viselő felvonásról beszélünk, amelyben a sármos kincsvadász egy száguldó vonaton igyekszik helytállni az alsó hangon is túlerőben lévő ellenfelekkel szemben, miközben arról is gondoskodnia kell, hogy ne essen le a szélsebesen suhanó szerelvényről. Az Among Thieves (de ez igazából az egész sorozatra igaz) eleve elég sok olyan pillanattal rendelkezik, amely szabályos körré varázsolja a játékosok szemét, a 13. etap azonban még így is messze kiemelkedik a tömegből, és nemcsak azzal, hogy másodpercek alatt az egekbe repíti az adrenalint, hanem azzal is, hogy technikai fronton egy valódi csodának számított a PlayStation 3 idejében.

Már maga a puszta látvány elég volt anno ahhoz, hogy az emberek hajlamosak legyenek belefeledkezni az egyre inkább zöld masszává olvadó dzsungelre és a csodás vízesésekre, ám talán ennél is fontosabbnak mondható, hogy a Naughty Dog szakijai mesteri módon építették fel a pályát. Az első néhány kocsin ugyanis még csak kis számban az életünkre törő rosszarcúakat kaptunk, majd egyre nagyobb hullámokban érkeztek a bakák, míg végül egy helikopter is megjelent, hogy minden rublikát ki lehessen pipálni a blockbuster listán. A véget nem érő lövöldözés mellett ráadásul parkour szekvenciák is szép számmal akadtak a Locomotion során, annál pedig kevesebb dolog dobja meg jobban a pulzusszámot, mint amikor igyekszünk időben kitérni a vészesen közelgő sorompó elől – a vonat tetején játszódó szakaszok túlzás nélkül a Mission: Impossible legjobb pillanatait idézték.

Igazából a következő felvonást, tehát a Tunnel Visiont is belevehetnénk a szórásba, hiszen nagyjából ugyanezt az élményt kínálta, csak más környezetben, de a többségnek talán ez a rész maradt meg leginkább az emlékezetében. Mivel az Uncharted négy (a The Lost Legacyvel együtt öt) epizódja rengeteg olyan pályát kínál, amely örökre beleégett a rajongók retinájába, egészen biztos, hogy nem most tette utoljára tiszteletét ebben a rovatban, addig azonban feltesszük a magától értetődő kérdést: nektek melyik a kedvenc fejezetetek az Among Thieves-ből?

A rovat korábbi cikkeit INNEN tudjátok elérni!

A borítókép forrása: PlayStation Store, IGDB