Dungeon crawler rajongóknak valószínűleg nem szükséges bemutatnunk a Legend of Grimrock című alkotást, ami a régimódi szerepjátékok hangulatát hozta vissza számunkra 2012 tavaszán. Sikere viszonylag átütő volt, aminek köszönhetően szerencsénkre kapunk folytatást is hozzá. A játék hivatalos oldalán megjelent pár információ ezzel kapcsolatban, lássuk ezeket!

Először is a történet Nex szigetén játszódik, ami egy civilizációktól távoli vidéken helyezkedik el. A helyszín érdekessége az, hogy immáron nem csak katakombák belsejében, hanem erdőkben, mocsarakban, és egyéb külső helyszíneken is kalandozhatunk majd. A sztoriban négy rab sorsát irányítjuk, akik fejében hamar elkezdenek motoszkálni a különös földdarabbal kapcsolatos kérdések. Vajon mik azok a nagy tornyok? Miért van tele a sziget csapdákkal és logikai feladványokkal? Ez utóbbiakból természetesen ezúttal is bőven kijut majd, tehát fejtörőkből most sem fognak hiányt szenvedni a játékosok, viszont ezek részleteiről még nem akartak beszélni a készítők.

A Legend of Grimrock első részét leginkább a szörnyek mesterséges intelligenciája miatt szidták a játékosok. Jó hír, hogy ezen a téren hatalmas előrelépésre számíthatunk, ugyanis az Almost Human csapata az alapoktól írta újra az MI-t. Ezen kívül megújul a karakterek képességrendszere is, ahogy azt már a fejlesztők egy előző blogposztukban is írták. Kapunk új tárgyrendszert, változik a varázslás menete (lásd a képen lent), érkeznek új fajok, további varázslatok, több száz új tárgy, meg minden, ami szem-szájnak ingere. Megjelenési dátum sajnos még nincs, mindenesetre mi tűkön ülve várjuk a további infókat róla.

legendofgrimrock2potionandspellpanel.jpg

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!