Egy kifejezetten érdekes projekt tűnt fel a napokban a Kickstarteren. Ez a Last Life, egy, a The Walking Dead és a Kentucky Route Zero nyomdokaiban járó film noire kalandjáték egy nyomozóról, Jack Parkerről, aki a halálból egy 3D nyomtatónak hála visszatérve versenyt fut az idővel, hogy kiderítse, ki volt az, aki megölte, és persze azt, hogy miért tette ezt.

A helyszín a Mars, ahol az emberiség néhány ezer tagja tengeti életét, miután a Föld lakhatatlan lett. A bolygó és annak legnagyobb városa, MarsTopia nem túl barátságos hely, a United Corps ugyanis zsarnoki szigorral tart az irányítása alatt mindent, ám ezen át kell küzdenünk magunkat, ugyanis csak négy óránk van arra, hogy megtaláljuk a gyilkost; a nyomozás során minden trükköt be kell vetnünk, az édesgetéstől a megvesztegetésen át a bunyóig.

A tervek szerint Last Life egy három részre osztott történet lesz, és ha sikerül megszerezni a Kickstarteren áhított 75 ezer dollárt, akkor az első fejezet már jövő májusban megjelenhet (nyilván több pénz kell, hogy a maradék részeket is megkapjuk), ám egyelőre még messze vagyunk a céltól, ugyanis csak 27 ezer jött össze -- talán a Double Fine támogatása segíteni fog. Tim Schaferék ugyanis jelezték, hogy segíteni fogják a Rocket Science Amusements kis csapatát a cég frissen létrehozott, indie fejlesztőket támogató kiadói ágán, a Double Fine Presentsen keresztül. Drukkolunk.