Nem is olyan régen hallottuk a pletykát, mely szerint a PSP2 egy PS3 erejét hordozza magában. A dolog eléggé képtelennek tűnt, lévén a hihetetlen számítási teljesítményhez különleges akkumulátor és hűtés is szükséges lenne, mindezt pedig túlságosan is pénz- és energiaigényes feladatnak tűnik belezsúfolni egy játékgépbe. Most azonban a Codemasters igazgatója, Rod Cousens ismerte el, hogy a masina tényleg annyira erős, mint azt állítják a kétesebb források.

"Most vagyunk a jéghegy csúcsán, a mobilok nagyon beindultak. Ebben a helyzetben csak olyan nyilatkozatokkal lehet nyerni, melyeket már a hivatalos bejelentés előtt is kiszivárogtatunk a sajtónak. Olyanokkal, mint a PSP2 PS3-as ereje, ami egyébként teljesen igaz."

Rod mondott még ezt meg azt, de hogy őszinték legyünk, ez a mondat minden más nyilatkozatot feleslegessé tett. Ha ugyanis a kódmester igazat beszél, akkor nem csak egy igen jól álcázott reklámmal van dolgunk, hanem ezzel együtt valós információval, ami komoly fejlődést ígér az új konzolgenerációra nézve. A híres elemző, Michael Pachter egyébként nemrég azt jósolta, hogy a PSP2 elhasal majd a 3DS-sel szemben. Nos, ha a gép tényleg ilyen erővel bír majd, csak az árcédula lehet a döntő.