Otthonunkban is lejjebb vehetjük a fűtést, majd valamivel később már ki is kapcsolhatjuk, mert a napsugarak vidáman vágtáznak be az ablakon és bent is feljebb kúszik végre a hőmérő higanyszála.

Aztán mire eljön a kánikula, már el is felejtjük a rideg, hűvös téli napokat, s már azzal szembesülünk, hogy zavar minket a túl erős napsütés. Különösen kellemetlen lehet ez egy déli fekvésű szobában, ahol szinte egész nap ki vagyunk téve a tűző Napnak, ha nem rendelkezünk megfelelő árnyékolóval.

topred.jpg

A Topredőny külső textilárnyékolói lehetővé teszik, hogy az üvegezett felületek mögött vagy a teraszon is kényelmesen érezzük magunkat. Mindezt úgy, hogy közben biztosítják a természetes fényviszonyokat.

A screen, az innovatív külső textilárnyékoló

A screen olyan innovatív külső rolós árnyékoló, amely többféle praktikus funkciót is ellát. Kellemes szűrt fényt biztosít a helyiségben, szinte bármilyen környezetben megállja a helyét. Kicsi a helyigénye, de nagyméretű árnyékolásra is alkalmas. Az ablaküveget is óvja a melegtől, ami ennek köszönhetően nem melegszik fel és így nem is továbbítja a beltérbe a meleget. Lakásunk belső környezete élhetőbbé és sokkal kellemesebbé, kényelmesebbé válik.

A gazdag színválasztéknak hála, bárhova beilleszthető esztétikusan és a környezettel harmonizálva. Leengedett állapotban sem kell lemondanunk a kilátás szabadságáról.

A Topredőny kínálatában kapható Fixscreen® egyedülállóan szélálló kültéri textilárnyékoló, amely cipzár alkalmazásával biztosítja ezt a kiemelkedő tulajdonságát, valamint a rovarok ellen is védelmet nyújt.

A teraszok divatos napellenzői

Családi házak teraszán, erkélyeken, vendéglátóipari üzletek kerthelyiségeiben kávézó, pihenő, szórakozó emberek védelmét és komfortérzetét biztosítják a napellenzők. A túlzott napfény egy idő után kellemetlenné válhat, de ezek alkalmazása mellett nem szükséges bemenekülni a házba kánikula idején sem.

A napellenzők magas minőségű ponyvákból készülnek, vagyis sűrűn szőtt szövetekből, szálankénti impregnálással, és akárcsak a vitorlavásznak, ezek is remekül ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Erős széllökések esetén azonban célszerű felhúzott állapotban tartani a napellenzőt, mert megrongálhatják a vásznat és a tartószerkezetet is.

Hogyan mozgathatjuk a napellenzőket?

A legköltségkímélőbb változat a manuális, mivel ennél a típusnál nincs szükség elektromos áramra. A korszerű típusok már úgy lettek kivitelezve, hogy könnyedén mozgathatók bárki számára. Viszont a nagyobb felületen mindenképpen érdemesebb a motorizálás mellett dönteni, mert gondot okozhat például a hirtelen feltámadó szél. 5-6 méter felett már ajánlott a gombnyomással szabályozható, gyorsabb mozgást lehetővé tevő motorikus változat.

A külső textilárnyékolók esztétikus megjelenéssel, stílusosan tartják helyiségeinket optimális hőmérsékleten.