Először mindenki megörül a krómozott acél bútoroknak, hiszen rendkívül tartósak és strapabíróak, de aztán használat közben az örömbe sokszor üröm vegyül, hiszen a nem megfelelő tisztítás és ápolás kárt is tehet ebben az amúgy roppant érzékeny anyagban.

Krómozott acél bútor: a sláger!

Mivel nagy népszerűségnek örvendenek a Prémium bútoráruház krómvázas étkezőszékei, ezért meglehetősen fontosnak találjuk, hogy felhívjuk a figyelmet a megfelelő ápolásra és a szakszerű tisztításra.

premierindex.jpeg

Ha ugyanis az anyagnak megfelelően tisztítod és ápolod a bútorodat, akkor sokkal tovább fogod tudni használni őket.

Azonban ha előzetes ismeretek nélkül veselkedsz neki a takarításnak, az ápolásról meg meg is feledkezel, akkkor sok jóra nem számíthatsz. Aligha van annál bosszantóbb, mint amikor alighogy megvásároltál egy prémiumminőségű bútort, az első tisztítás során már kárt is teszel benne. Ilyenkor természetesen nem hibáztatható a gyártó, hiszen minden anyag speciális tisztítást és ápolást igényel. Persze az sem sokkal jobb, ha szimplán csak a fejedet vered a falba, inkább légy előrelátó, és legközelebb ne hibázz! 

Hogy ez meg is valósuljon, olvasd tovább cikkünket, amelyben összegyűjtöttük neked, hogy mire figyelj, amikor a krómozott acélból készült bútoraidat készülsz letakarítani.

Néhány fontos tudnivaló a krómozott acél tisztításáról!

Mielőtt egyszerűen csak nekiesnél súrolni, dörzsölni, olvasd el a következő aranyszabályokat!

  • A kisebb szennyeződéseket lúgos szappannal vagy általános tisztítószerrel távolítsd el!

  • A tisztítást nedves ruhával végezd, majd a bútort töröld szárazra.

  • A sok bosszúságot okozó makacsabb szennyeződéseket és a nem túl esztétikus ujjlenyomatokat speciális krómpolírozó pasztával vagy egyszerűen alkohollal átitatott ronggyal tudod eltüntetni.

Ahhoz, hogy a krómozott acél legnagyobb ellenségét, a rozsdásodást elkerüld, tartsd be a következő óvintézkedéseket is.

  • Soha ne használj acélgyapjút vagy acélkefét.

  • Kerüld el a súrolókrémek és az oldószerek használatát.

Ha ezeket betartod, egészen biztosan sokáig fogod élvezni teljes pompájában a krómozott acél bútoraidat.

Fárasztó, de megéri!

Nagy általánosságban igaz, hogy mindenképpen megéri utánajárni a különféle anyagok megfelelő ápolásának. Ha ugyanis nem veszed erre a fáradságot, akkor az bizony meglehetősen gyorsan megbosszulja magát.

Kerüld el a felesleges bosszankodásokat, és már amikor hazaviszed az új bútorodat, legyen szó bármilyen anyagról is, járj utána a megfelelő és szakszerű tisztítási tudnivalóinak.