A Wargaming.net már januárban egyértelművé tette, hogy komolyan veszik a konzolos részleg felállítását, ám akkor még azon túl, hogy ötletelnek, nem tudtunk meg többet. Most azonban kiderült, hogy az ingyenes, mikrotranzakciókból pénzt begyűjtő, online játékokra szakosodott cég épp a PlayStation 4-gyel kísérletezik, és minden konzolos ötletre nyitott.

De persze csak abban az esetben, ha az belefér az eddig is jól menő F2P-orientált politikába. A vállalat vezérigazgatója, Victor Kislyi a GamesIndustrynak elmondta, hogy mióta felvásárolták a Gas Powered Gamest és a Day 1-t, előtérbe kerültek a konzolos fejlesztések, hisz korábban mindkét csapat dolgozott ilyen gépekre. Az interjút készítő újságíró kérdésére Kislyi elárulta, hogy épp kísérleteznek a PlayStation 4-gyel, de még nem dolgoznak semmin, mert tudni szeretnék, hogy a konzolgyártók hogy viszonyulnak az ingyenes, állandó internetelérést követeő programokhoz. Mostanában ez ugye elég nehezen kivitelezhető dolog, nem véletlen, hogy Xbox 360-on és PS3-on csak elvétve találunk ingyenes online játékokat, és azok is általában házon belüli alkotások. A Wargaming.net ugyanakkor nyitott a nextgen konzolok piacára, melyek elméletileg támogatják az F2P-üzletmodellt.

"Jelenleg nem dolgozuk PlayStation 4-re, de ki tudja, mit hoz a jövő. Ahogy mondtam korábban is, a free-to-play játékélmény eszközöktől független élvezetet biztosít. Meglátjuk, noha a Day 1 biztos segíteni fog az átállásban." -- fogalmazott a kissé csapongó interjúban Kislyi.

Egy biztos: ha a semmiből dollármilliókat termelő, hirtelen jelentős ipari szereplővé váló Wargaming.net belép a konzolvilágba, a többi kiadónak is fel kell kapnia a fejét, ha nem akarnak csúnyán lemaradni.