Kodzsima Hideót a Metal Gear Solid-sorozat megteremtése és felvirágoztatása óta imádja a játékipar, s bármihez nyúljon a mester, az arannyá változik. Épp ezért volt nagy durranás, mikor nyáron Hideo bejelentette, hogy közös munkába kezd Suda51-nal, alias Szuda Goicsivel, a Killer7 és a No More Heroes-játékok zseniális megalkotójával. A munka gyümölcséről csak annyit lehetett tudni, hogy Kodzsima ötlete, s hogy kalandjátéknak tervezik, a nyári összefogás óta azonban semmit sem hallhattunk. Nos, most végre megszólalt egy harmadik érintett, Sikura Csijomaru, aki a Famitsunak adott interjújában beszélt a titokzatos projektről.

"Kodzsima mondta nekem, hogy kalandjátékot akar készíteni. Azonban még mindig abban a stádiumban vagyunk, amikor meg kell találnunk a megfelelő helyet a hegyként magasodó többi munka között, azaz még semmi konkrét részletet nem dolgoztunk ki."

Sikura még hozzátette, hogy a játék nagyjából 1%-ban van kész, azaz bár a munkálatok haladnak, sajnos egy darabig nem számíthatunk Suda51 és Hideo nagyszabású kalandjátékára. Na meg ha már kalandjáték, az elnevezés sem biztos hogy azt jelenti, amit mi, európaiak társítanánk hozzá. Vajon mi lehet az... ? Ötletek?