Kodzsima és a Lords of Shadow?Az e havi PSW magazinban egy rejtélyes kép fogadja az olvasókat, amin egy férfi sziluettjét láthatjuk, rajta a felirat: Kodzsima Hideo új játéka. A kép egészen biztosan nem Snake-et ábrázolja, már csak a testfelépítése miatt sem, így felmerül a kérdés, milyen játékon dolgozik a nagymester, ha nem a következő MGS-en. Nos, a válasz meglepő, hiszen a nyomok arra utalnak, hogy a Lords of Shadow nevű akció-kalandot fejleszti, ahogy azt a mellékelt kép is mutatja. Érdemes megfigyelni, hogy a képen a két férfi ugyanolyan testtartásban áll, valamint a válluknál lévő tüskeszerű akármi, illetve a hajuk is ugyanolyan. Azt hiszem ez perdöntő bizonyíték.

A játékot egyébként a spanyol székhelyű Mercury Steam (Clive Barker's Jericho) csapata készíti Playstation 3-ra és Xbox 360-ra. A fejlesztők leírása szerint az új játékuk egy sötét  hangulatú fantasy világban fog játszódni, ahol rengeteg logikai feladvány és harc vár ránk, tehát majdnem minden szöges ellentétben áll Kodzsima eddigi játékaival, ami - jól belegondolva - tökéletesen érthető, hiszen már évek óta csak az MGS-szériával foglalatoskodik, így nagyon is elképzelhető, hogy változásra vágyik.

U.i.: Míg a hivatalos bejelentésre várunk, érdemes sűrűn látogatni a játék promóciós honlapját, ahol már lejárt az első visszaszámláló és előkerült egy E betű.