Kodzsima Hideo nem bír magával, legalábbis erre engednek következtetni twitteres bejegyzései. Múlt csütörtökön tíz fejlesztővel együtt részt vett egy találkozón, ahol új játékának fejlesztéséről tárgyaltak. Az asztalnál ott volt pár Metal Gear: Risingos arc is, noha Hideo abban a játékban csak mint külsős dolgozik.

Kodzsima új játékáról annyit tudni, hogy a híres tervező szerint ezen áll vagy bukik a karrierje, valamint hogy botrányos témához nyúl, noha ez japán értelemben nem biztos, hogy ugyanazt jelenti, mint nekünk, európaiaknak. S ha már szóba jött a nyugat, érdemes figyelni arra, amit Kodzsima a találkozóról írt:

"A japán rajzolók gyönyörű képeken igyekeznek prezentálni a játék világát, melyek alapján nyugati fejlesztők végzik a technikai munkálatokat. A japánok figyelmesen készítik el modelljeiket és textúráikat a világhoz, míg a nyugatiak a programozás segítségével életre hívják azt. Az új projektemnél minden régi produkciós metódust kihajítunk. Nem csak szép képeket, hanem csodaszép világot fogunk teremteni. Úgy gondolom, a designereknek nem csak a saját dolgukkal kell foglalkozni, de ha van rá mód, be kell segíteniük a programozói munkálatokba is. Elvégre egy csapat vagyunk, nem több kis csoportosulás."

Lehetséges tehát, hogy az új Kodzsima-játék egy sokkal nyugatiasabb program lesz? Reméljük, jövőre tényleg bejelentik, miről is van szó.