Sok minden a megfelelő kiválasztáson múlik

Magyarországon a cégek döntő többségének nincs tapasztalata a külföldi toborzásban. Ez teljesen érthető, és szerencsére nem is kell aggódni miatta, mivel ma már külső, profi segítséget is használhatunk. A TERENDO kirgiz munkaerő-szakértő európai vállalatok számára képes megoldani a munkaerőhiány okozta nehézségeket és minőségi munkavállalókkal feltölteni az üres pozíciókat.

Itt lépnek képbe a kirgiz munkások, akik számtalan területen jelenthetnek megoldást. Természetesen a kiválasztásra nagy hangsúlyt kell fektetni, különben a projekt sikeressége veszélybe kerülhet. A kiválasztás azzal kezdődik, hogy a vállalatnak pontosan le kell írnia, hogy milyen munkaerőre van szüksége. Kirgizisztánban garantáltan minőségi munkavállalókat fogunk találni megfizethető bérigénnyel ha jó toborzókkal és közvetítővel működünk együtt.

Mit érdemes tudni az országról? Sokszor nevezik Ázsia Svájcának a gyönyörű hegyvidékei miatt. A lakossága 6,7 millió fő, de ezzel szemben a népsűrűsége alacsony, mindössze 27,4 fő/négyzetkilométer. A függetlenségüket más volt szovjet tagországokhoz hasonlóan 1991-ben kiáltották ki.

Miért érdemes pont a kirgiz munkavállalókat választani?

Magyarország kormánya is felismerte, hogy hazai piacról nem lehet megoldani a nagymértékű munkaerőhiányt. Ennek érdekében könnyítették a külföldi, rendszerint ázsiai országokból történő toborzást és alkalmazást bizonyos nációk tekintetében. Ide tartozik Kirgizisztán is, ahonnan minőségi munkaerőt lehet “importálni”. Az eddigi tapasztalatok többnyire mind pozitívak. Ez annak köszönhető, hogy már akadnak olyan hazai vállalatok, amelyek kirgiz munkásokat foglalkoztatnak sikerrel.

https-terendocom-2023-junius-cikk1.jpeg

Mind a munkabírásuk, mind a munkamoráljuk kimagasló. Összességében lelkesen és motiváltan végzik el a rájuk bízott feladatot. Mivel hazájukban az időjárás sem mindig a legmelegebb, hideg körülmények között is kiválóan teljesítenek. A szakképzettségükre sincs panasz, bonyolultabb, szakértelmet igénylő pozíciókra is toborozhatunk kirgiz munkaerőt. Az új feladatok és munkakörök betanulásával is gyorsan megbirkóznak. Oroszul viszonylag sokan bszélnek közülük.

A mezőgazdaságban, feldolgozóiparban és logisztikai területén is helytállnak.

Érdemes minél hamarabb elindítani a folyamatot

A külföldi, esetünkben kirgiz munkaerő toborzása, behozatala és munkába állítása nem egy rövid folyamat, nem lehet egyik hétről a másikra megoldani. Rendszerint 3-5 hónapra van szükség, ezért az általános ajánlás az, hogy minél hamarabb indítsuk el a folyamatot, hogy a cég fenn tudja tartani az ideális működését, vagy éppen fokozni azt. Az első lépés minden esetben az, hogy felvegyük a kapcsolatot egy profi munkaerő szakértővel, akivel részletesen átbeszéljük a teljes műveletet.