Akad persze pár olyan apró-cseprő eszköz, amire nem feltétlenül van szükséged, de sokról némi tanulmányozás után azonnal kiderül, hogy ha növelni szeretnéd a felhasználói élményt, azonnal be kell, hogy szerezd őket.

green.jpeg

Cikkünkben most annak eredtünk a nyomába, hogy pontosan mikor és mire lehet szükséged ahhoz, hogy minél kényelmesebben és hatékonyabban használd a gépedet.

Amik az alapvető működéshez kellenek

A Greenlaptop.hu számítógépes kiegészítőinek kínálatában új és használt eszközöket egyaránt megtalálsz. 

Természetesen nem azért kínálnak használt egeret vagy billentyűzetet, mert azt feltételezik, a vásárlóik nem engedhetik meg maguknak a vadiúj termékeket, hanem mert tudják, hogy aki zölden gondolkozik, az tudja, hogy ha nem vesz valamiből újat, akkor az sokkal fenntarthatóbb megoldást eredményez, hiszen minél tovább használsz egy tárgyat, annál kisebb ökológiai lábnyomot hagysz magad után a Földön.

A kínálatban csak tökéletesen működőképes darabokat találsz, így a recycling, azaz az újrahasznosítás jegyében érdemes itt is körülnézni, nem mindig a drágább megoldás lesz a jobb és eredményezi a magasabb minőséget.

Ezért aztán ha merevlemezre, memóriára, dokkolóra vagy egyéb kiegészítőre van szükséged, keresd a zöld és fenntartható megoldásokat!

Amikkel új életet lehelhetsz a gépedbe

Akad persze jó pár olyan helyzet is, amikor sajnos az eszköz meghibásodik. Szerencsére ma már a fenntarthatóság jegyében egyre többen döntenek úgy, hogy inkább megpróbálják megjavítani az eszközt, semmint hogy azonnal félredobják, és szaladjanak egy márkaboltba, hogy méregdrágán megvegyék a legújabb csúcsmodellt - részletre.

Éppen ezért mind a pénztárcád, mind pedig a Föld jól jár azzal, ha egy új akkumulátorral turbózod a gépedet, amely csak hálózatra csatlakoztatva tud működni. Vagy ha már nem futnak jól a programok, ha csak nagyon lassan reagál a géped, akkor azt simán orvosolhatod egy memóriakártyával.

Láthatod hát, nem kell egyből temetned az elektronikai cikkedet, ha rakoncátlankodik, sok esetben egy kis tuningolásra van csupán szükség, és máris hasít minden újra! Ehhez viszont fontos, hogy meglegyen benned a hajlandóság a zöld gondolkodásmódra, valamint arra, hogy megtaláld a lehető legjobb szervizest és beszerzési forrást.

Óvd a gépedet, vagy vásárolj használtan!

Alapvető cél, hogy úgy vigyázz a számítástechnikai cikkeidre, hogy minél tovább használhatók legyenek, így ugyanis nem csupán a megtakarításaidat tudod megóvni, hanem még a bolygónknak sem okozol felesleges terhelést. 

Ha viszont minden kötél szakad, és nem segít már sem egy új aksi, sem a memóriabővítés, akkor mindenképpen a használt számítógépek, laptopok és monitorok mellett dönts, amelyet meg tudsz tekinteni a Greenlaptop.hu honlapját böngészve.