Egy ideje már nem hallani a Planet Moon Studiosról, egyes források pedig állítják, azért, mert a cég csődbe ment. A nagynevű csapat olyan címekkel írta be magát a játéktörténelembe, mint a Giants: Citizen Kabuto és az Armed and Dangerous, majd az új generáció alatt már egyre kevésbé voltak aktívak, hogy végül csak kézi konzolokra és gyengébb masinákra fejlesszenek közepesebbnél közepesebb játékokat (legutóbbi címük az Aranyhaj és nagy gubanc játékváltozata volt Wii-re).

A Planet Moon vezetője, Aaron Loeb még január 11-én reggel nyilatkozott a Gamasutranak. Akkor arról beszélt, hogy decemberben egy komoly projekt kellős közepén léptek ki a cég szponzorai, ezzel anyagi nehézségeket hozva a csapat nyakára. Állítólag a Planet Moon költségeinek jelentős részét meg nem nevezett külsősök állták, akik se szó se beszéd, ott hagyták Loebékat a szószban. Aaron jogi lépéseket helyezett kilátásba a dolog miatt, nem tudni, ezekből lett-e valami.

Mindeközben a cég 37 dolgozótól vált meg, akik mindannyian átvándorolhattak az MMOG-kel foglalkozó Bigpointhoz egy megállapodás értelmében. A Planet Moonról azóta semmi hír, a Joystiq megpróbálta elérni Leoböt, de eddig mindhiába. Lehetséges, hogy az egykor igen népszerű brigád az utolsókat rúgja? Talán ha ezt túlélik, visszaállnak a AAA-kategóriás játékfejlesztésre, és meglepnek minket valamivel, mert szó mi szó, rájuk férne egy nagyobb durranás.