A Command & Conquer-sorozatot nem hinném, hogy bárkinek is be kellene mutatnom, hiszen a Westwood Studios által útjára indított széria az évek során meghódította a világot. Ha a kiegészítőket is beleszámoljuk, akkor eddig összesen 18 játék jelent meg, és úgy tűnik, hamarosan ez a szám 19-re fog bűvölni, a minap ugyanis előkerült egy online kérdőív ,amiben a Command & Conquer 4 részleteiről olvashatunk, amely — ha EA Los Angeles egy korábbi interjújából indulunk ki — a Tiberium vonalat viszi tovább.

A folytatás egyik nagy újdonsága, hogy a tradicionális RTS játékmenet most már kasztalapú lesz, sőt MMORPG elemekkel is megfűszerezik azt. Ez annyit tesz, hogy minden egyes legyilkolt egység után tapasztalat pontokat kapunk, amiknek köszönhetően új fegyverekkel és pajzsokkal fejleszthetjük a mi kis seregünket, de új és nagyobb kasztokra is rátehetjük a mancsunkat, például a frissen bevezetett crawler nevű egységre, ami egy hatalmas mozgó bázis.

A C&C 4-ben a fentiek mellett természetesen az elmaradhatatlan multiplayer mód is jelen lesz, melynek során pörgős, 5 az 5 elleni csatákban vehetünk majd részt, ráadásul a szólista kampányt egy haverunk társaságában kooperatívan is végigjátszhatjuk. Azt pedig már mondanom sem kell, hogy ismét visszatérnek az élőszereplős átvezetővideók, amik a stílusukat tekintve ezúttal a Különvélemény című filmre fognak hasonlítani.

Az új részt valószínűleg a Red Alert 3-t fejlesztő EA Los Angeles fogja elkészíteni, s bár az anyacég a hír hallatán gyorsan cáfolta a játék készültét, nekem az a sanda gyanúm, hogy a fent leírtak nagy része igaz.