Szerencsére a vénasszonyok nyara sokáig engedi a szabadban töltött dolgos órákat. Az elhervadt nyári virágok után kissé színtelenné váltak a kertek, itt az ideje a csarabok, krizantémok ültetésének.

A kerti munkákhoz fontos, hogy megfelelő szerszámokkal dolgozzon ősszel is. Érdemes ezért minőségi és hosszú távon is tartós eszközöket vásárolni. Az őszi szezon sajátosságának köszönhetően van pár szerszám, ami nagyon jó szolgálatot tesz az őszi munkák során. Egyes szerszámok pedig alapfelszerelésnek számítanak, melyek nem hiányozhatnak egy kerttulajdonos tárolójából sem.

Őszi kerti munkák nélkülözhetetlen szerszámai

Sokszor nem könnyű eldönteni, hogy milyen kerti szerszámra lesz szükség. Ezért célszerű pár alapvető eszközt beszerezni, hogy ne érje váratlanul semmi meglepetés. A MÖBELIX kerti szerszámai esetén biztos lehet benne, hogy minőségi termékeket választ. Megfelelő karbantartás mellett a szerszámokat hosszú évekig tudja használni, és nem szükséges mindenből évente újat vásárolni. Ezért csak megbízható helyről érdemes beszerezni a szükséges kerti szerszámokat, eszközöket.

moebel.png

Egy kertes háznál mindig kell, hogy legyen ásó, gereblye, lombseprű, metszőolló, talicska, kapa, sövényvágó, ágaprító, létra. Ezenkívül természetesen még számtalan más eszköz is hasznos a ház körül.

Kertészkedés megfelelő szerszámokkal

Még az éjszakai fagyok beállta előtt fel kell szedni a dália, begónia, kardvirág gumóit, mert különben kifagynak, ha télire a földben maradnak. Az üresen maradt helyekre ültethető árvácska, erika, csarab, díszkáposzta, krizantém. Az ültetéshez szükség lesz kis kézi szerszámkészletre, hiszen azzal lesz a legegyszerűbb a virágok ültetése. Fantasztikus őszi színkavalkád alakítható ki, pár dísztök elhelyezésével pedig kész is az őszi dekoráció.

Szeptemberben és októberben jön el az ideje a gyümölcsfák, díszfák ültetésének. Szintén kora ősszel ültethetők a kétnyári és az évelő növények. Annak érdekében, hogy tavasszal virágba boruljon a kert, a hagymás növények – mint a tulipán, nárcisz, jácint, krókusz, hóvirág, gyöngyvirág – hagymáját is ebben az időszakban kell elültetni.

Hullanak a falevelek

Szép lassan beborítja a kertet a lehullott falevél, amit minden nap össze kell szedni. Erre a legegyszerűbb megoldás a lombseprű használata. A reggeli pára hatására rothadásnak indul a lombtakaró, ha nem távolítja el. Ne dobja ki az összegyűjtött leveleket, hanem gyűjtse össze talicskába és terítse szét a virágágyásokban, ahol remek komposzt lesz belőle. A falevelek összegereblyézése után jöhet a fűnyírás majd a gyepszellőztetés és gyeptrágyázás is.

Az összegyűjtött levágott füvet se dobja ki, hanem szárítsa meg és komposztként használhatja a fák, bokrok tövénél, így a téli fagy ellen is védelmet nyújt.