Illetve melyek azok a kézi eszközök és kerti szerszámok, amelyek nélkül majdhogynem elképzelhetetlen az otthon kényelmének és esztétikus állapotának a fenntartása? A cikkben ennek a kérdéskörnek járunk utána.

Beltéren milyen szerszámok lehetnek fontosak?

Az otthoni szerszámkészlet kialakításának egyik lényeges szempontja, hogy tudjunk megjavítani lehetőleg mindent, ami előfordulhat. Ennek jegyében első körben a legegyszerűbb kéziszerszámok beszerzésére javasolt törekedni.

Mondjuk olyan praktikus helyről, mint például az M Tools kertészeti áruház szerszám választéka, ahol tényleg minden rendelkezésre áll. Többek között csavarhúzókkal, kalapáccsal, fogókkal, ollóval és egyéb speciális eszközökkel érdemes kezdeni a beszerzést.

mtools.jpg

Amennyiben egy-egy felújítással vagy korszerűsítéssel kapcsolatos benti munkát önállóan szeretnénk végezni, akkor az ehhez szükséges szerszámokat is értelemszerűen be kell szerezni. Szerszámosládába rendezve, hogy kéznél legyenek akkor, amikor szükség van rájuk.

Kertes háznál a kinti szerszámok megléte is kulcsfontosságú

Elvégre számítani kell rá, hogy a ház környékét bizony szezonálisan rendbe kell tenni a kifogástalan és esztétikus állapotok fenntartása végett. Ott van például a csatorna és az eresz, amit meg kell tisztítani időszakosan, amihez létra mindenképp kell.

Sövényvágóval a sövényt, ásóval, gereblyével, kapával pedig a kertben meglévő talajt tudjuk hatékonyan gondozni. Ősszel, amikor a fákról lehulló levelek eltakarítása a feladat, akkor az ehhez szükséges lombseprű megléte is kulcsfontosságú lehet.

Tavasszal pedig, amikor a fák metszése a fő feladat, akkor metszőolló segítségével tudunk csak igazán eredményesek lenni. De jól jöhet egy-egy kézifűrész is, ami pluszban segíthet még néhány munkánál.

Kertes házban élve a szerszámok beszerzésénél még a következőkre is megéri gondolni

Egyes szerszámok beszerzése kapcsán nem árthat fontolóra venni, hogy a hagyományos kézi darabok helyett modernebb, praktikusabb opció mellett tegyük le a voksunkat. Jó példa erre a csavarhúzó vagy egy elektromos behajtó.

De a kerti munkáknál sem mindegy, hogy például egy szimpla kézi permetező, vagy egy motoros változat segíti a dolgunkat. Fűnyíró esetében pedig inkább az a kérdés, hogy a benzines, vagy az elektromos készülékek felé hajlunk inkább.

Mindezen felül a gyártó, illetve a márkanév szempontja lehet még lényeges. Ha egy mód van rá, válasszunk olyan megbízható szerszámokat, amilyenek például a Spear & Jackson darabok. Ezekkel gyakorlatilag borítékolható, hogy a kertes ház környezetében végzendő munkákat kifogástalan hatásfokkal tudjuk majd elvégezni.