Most azonban ennél egy fokkal furcsább hír érkezett (és a furcsa alatt nem csak a távol-keleti ország írásjeleit értjük): Dél-Korea titkosszolgálata ugyanis egy egyszerű flashjátékkal (http://www.nis111.co.kr/go_game.asp, ha valaki esetleg megtalálja angolul, az linkelje be azt, legyen olyan kedves) igyekszik megtanítani az ország lakosságát arra, hogyan kell kiszúrni az amúgy teljesen hétköznapinak tűnő ellenséges kémeket. A három egyszerű feladat játszi könnyedséggel mutatja meg a gyanús dolgokat, például ha valaki a parkban félrevonulva gépel a laptopján, vagy ha egy búvárnak antenna lóg ki az oxigénpalackjából, máris érdemes hívni a hatóságokat (akik a játék harmadik feladata alapján amúgy a 111-es számon érhetőek el).

"A játék célja az, hogy a lakosság jobban odafigyeljen a környezetére, és tudja, mikor kell cselekednie. Főleg a fiatalabbakat igyekszünk bevonni a dologba, hiszen ők talán kevesebbet tudnak északi szomszédunkról." — nyilatkozta a dél-koreai Nemzetbiztonsági Hivatal képviselője. Azt, hogy a játékot véresen komolyan gondolják, talán az is bizonyítja, hogy kétszáz szerencsés résztvevő laptopot, játékkonzolt és webkamerát nyerhet, a játékot linkelő bloggerek pedig értékes órát kaphatnak. Hiába azonban az ajándék, az első blogreakciók szerint a játék inkább nevetséges, semmint hasznos: "Bár még sosem láttam igazi kémet, nem hiszem, hogy SZERETLEK KIM IR SZEN feliratú táblával a kezükben mászkálnának a parkokban", utal az egyik blogger az első feladatra, ahol egy park látogatói közül kell kiválasztanunk a gyanús elemeket.

Ettől függetlenül a játék valószínűleg eléri eredeti célját: az emberek beszélnek majd a témáról, és így talán a biztonság és a felkészültség is növekszik. Észak-Korea mostanában egyre durvább lépésekkel puhatolja, meddig tart a világ türelme: a közelmúltban több kísérleti atomrobbantással borzolta a kedélyeket.