Egyszerre imádják és félik, gyűlölik Délt. Meglehetősen sokan, de maguk a képregény készítői is, akik ezt őszintén be is vallják a bevezetőben (“Imádom a Délt. Ugyanakkor a Déltől a szar is megfagy bennem.”), ezzel egyértelművé téve, hogy itt nem unikornisokkal és pónipukival teli vattacukor-álmok várnak ránk, hanem a kőkemény valóság, ami még az amerikai filmekből sem mindig jön át rendesen. Mert persze, tudjuk, hogy a Dél kemény hely, mint Phil Anselmo hangja, de hogy mennyire, azt csak ezek az igazi déli rohadékok mutathatják meg.

Southern Bastards Déli rohadékok

  • Író: Jason Aaron
  • Rajz: Jason Latour
  • Oldalszám: 112
  • Ár: 3999 Ft (a kiadó webshopjából olcsóbban megvásárolható)

Earl Tubb évtizedek után tér vissza a családi házba, ahol keménykezű és erőszakos apja, az egykori rend őre élt és halt, a mordori Craw megyében. Bár a férfi eredetileg csak azért tért vissza, hogy kipakoljon és elrendezze a piszkosmunkát, amivel végre végleg maga mögött hagyhatja a porfészket, végül a helyzet úgy hozza, hogy sokkal jobban elmerül a posványban, mint akár legrosszabb rémálmaiban. Mert bár feltűnő, hogy valamiféle Boss nevű alak uralja a vidéket, mikor a helyi kifőzdében összetalálkozik egy régi ismerősével, aki azt ajánlja, hogy minél előbb húzzon el a környékről, nem veszi komolyan a figyelmeztetést. Amikor pedig ezt az ismerősét halálra verik, nos, már nem is veheti komolyan, így ütőt ragad, hogy kicsit megnevelje a városka elkanászodott gonosztevőit.    

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Csak felnőtteknek

Az Eisner-díjas Southern Bastards Jason Aaron szerelemgyermeke, amit a népszerű alkotó számos szuperhős után keltett életre, teljesen a saját stílusában és ízlése szerint. Emiatt a képregény nemcsak szókimondó és őszinte, de minden téren kendőzetlen és erőszakos, kimondottan naturális, amit Jason Latour egyedi képi világa tesz teljessé. Kicsit fura az apróbetűs fordítás a képek alatt, ahelyett, hogy például a képen lévő táblán lenne ott a magyar felirat, de másba nehéz lenne belekötni. És persze jobban esett volna egy HC-kiadvány a puhafedeles helyett, ám még ez is bőven megbocsátható kategória. Remélhetőleg a további füzetek is érkeznek, természetesen mielőbb, az első négy mindenesetre kimondottan izgalmas lehetőségeket rejt magában, így kíváncsian várom a folytatást.