A könyvhét a legtöbb kiadó számára igen kedvezően zajlott a visszajelzések alapján, a Fumax pedig természetesen ott is kint volt, méghozzá a regények mellett rengeteg képregénnyel, amik között akadt a Fumax Gaming-családba tartozó cím is – és természetesen első körben ezekre fókuszálunk. Pedig akad számos nagyon izgalmas kiadvány az újdonságok között, például a Demon Days, az Istenország, vagy éppen A galaxis őrzői, de gamerként talán mindegyiknél izgalmasabb lehet az Assassin’s Creed-manga, illetve a Cyberpunk 2077-képregény. Az Assassin’s Creed Mirage láthatóan sokak érdeklődését felkeltette, mind a mai napig szívesen vetitek bele magatokat az orgyilkosok kalandjaiba, a CDPR cyberpunk játéka pedig a rengeteg javítást követően sokkal élvezetesebb, mint megjelenésekor volt. És akkor itt van melléjük a príma olvasnivaló.

pc-guru-fumax-assassins-creed-sao-jun-pengeje-1.jpg

Assassin's Creed: Sao Jün pengéje 1.

  • Írta és rajzolta: Kurata Minodzsi
  • Oldalszám: 160
  • Ár: a kiadó webshopjából 2795 forint

Egyiptom, Görögország, Anglia és Franciaország… rengeteg vidéken és mindenféle korban járhattunk már a Ubisoft szériájának köszönhetően, de az ázsiai vonalat már régóta kérik a hangos rajongók, kívánságuk azonban eleddig nem hallgatták meg a fejlesztők, avagy a fő epizódok között egyik sem vezetett Japánba vagy éppen Kínába (pedig a Codename Jade megcsinálta... bakker!). Nem így a manga, amelynek első kötete magyarul is napvilágot látott, és amely 1526-ba, Kínába vezeti el olvasóit, mikor a Ming dinasztia uralkodott. 

pc-guru-fumax-assassins-creed-sao-jun-pengeje-2.jpg

Új császár, új politika. Ahogy az lenni szokott, természetesen beindul a tisztogatás is, aminek nyomán az országon végigsöpör a káosz szele. Az uralkodói ház ráadásul a templomos renddel ápol szoros kapcsolatot, aminek okán az orgyilkosok nemcsak ellenségnek számítanak, de ki is irtják őket. Egyedül Sao Jün maradt életben, aki a vérengzés után Európába menekült, ahol a testvériség mentora, Ezio Auditore kemény kiképzésnek vetette alá. A lány a kötet elején tér vissza szülőföldjére, szeme előtt pedig egyetlen cél lebeg: a bosszú. Mindeközben a jelenben Sao Jün leszármazottján, Lisán keresztül pont egy templomos szeretné kideríteni az orgyilkos legféltettebb titkát. Ha ez sikerül, az beláthatatlan következményekkel járhat az egész világ számára…

pc-guru-fumax-assassins-creed-sao-jun-pengeje-3.jpg

Bár maga a kötet az előzményeket nagyon lazán érinti, mi már ott kapcsolódunk be, hogy a hősnő visszatér, és megpróbálja felkutatni mindazokat, akik még életben vannak egykori bajtársai, kapcsolatai közül, közben persze megmentve mindenki mást, akit lehet, egyben elhallgattatva az ellenfeleket. Az uralkodói elnyomás elég keményen jelen van, kimondottan sötéten lefestve a helyzetet, aminek hátterét nem is ismerjük meg jobban. A templomosok mind gonosz alakok, nem nagyon kapunk több infót annál, minthogy Sao Jün fejét akarják, aki viszont tipikus hősi karakter. Maga a manga eddig jó, egy új korszakot mutat be jobban a franchise életében, de remélem, hogy a további három kötet során komolyabb betekintést kapunk a korszakba és a történetbe, a karakterek életébe.

pc-guru-fumax-cyberpunk-2077-szavamat-adom-1.jpg

A szerző rajzai jók, nem túl részletesek, ezzel elveszik a gyilkosságok élét, ami persze nem baj egy ilyen manga esetében, viszont néha a karaktereket sem lehet egyből felismerni, ami már inkább probléma. Ettől eltekintve viszont érdekes felállás alakul ki, miután az első bosszú beteljesül, és Sao Jün csapdába kerül. Ugyan nem én vagyok a legnagyobb AC-fan, ráadásul a mangákért sem vagyok oda, de tudom, mennyien rajonganak ezért a témáért, így teljes szívemből remélem, hogy a folytatásban kicsit több információt kapunk a karakterek kapcsán, mert azt nagyon hiányoltam. Viszont az tény, hogy sokak álma vált valóra a kínai történelem bevonásával, még ha egyelőre ez csak képeken keresztül is valósulhatott meg.

Cyberpunk 2077: Szavamat adom

  • Író: Bartosz Sztybor
  • Rajz: Jesús Hervás
  • Oldalszám: 104
  • Ár: a kiadó webshopjából 5595 forint

Egy átlagos küldetésnek indult minden, mikor Oriona a Valentinók elé járul, akik gondoskodni akarnak mindazokról, kiknek az otthonát éppen a puszta földdel akarják tenni. És mivel Oriona ismer valakit a Militechnél, ez a kapcsolat jól jöhet céljaik elérésében. Csakhogy Oriona hamarosan meghal, és úgy tűnik, hogy nem az ellenséges oldalról kapták el, hanem azok közül, akikben megbízott, vagy akik megbízták. És ugyan Teresa hátat fordított Night City-nek és a múltjának, a lány halála miatt megszegi saját esküjét, újra felfegyverkezik, majd megindul a bűn városába, hogy kiderítse, ki húzta meg a ravaszt. A szálak pedig a múltba vezetik vissza, amikor még ő is más volt… amikor még minden más volt.

pc-guru-fumax-cyberpunk-2077-szavamat-adom-2.jpg

Valamiért tartottam kicsit a kötettől, ettől a történettől, de igazság szerint teljesen felesleges volt, mivel a Szavamat adom, mégha nem is egy bonyolult és nagyon csavaros sztori, de minden benne van, ami egy Cyberpunk-rajongónak örömet okozhat, ha a témába vágó képregényre vágyna. Kapunk némi betekintést a különböző frakciókba és vállalati érdekekbe, megismerhetünk egy családot és minden árnyoldalát, valamint a múltban gyökerező problémák és nézeteltérések nyomába eredve egy tipikusnak mondható, de izgalmasan és érdekesen bemutatott bosszúsztorit ismerünk meg, amit ráadásul nagyon mutatós rajzok prezentálnak.

pc-guru-fumax-cyberpunk-2077-szavamat-adom-3.jpg

Az igényes, keményfedeles kötet végén kapunk még némi extra borítórajzot, ahogy általában, de a lényeg nem ez, hanem a teljes, 4 füzetes minisorozat, ami abszolút hozza a Cyberpunk 2077-es hangulatot és stílust. A szöveg és a látvány egyaránt remek, mcmacko kolléga szerkesztése minőségi, avagy a játék és a zsáner kedvelői nyugodtan ugorjanak fejest a bosszúba és La Llorona legendájába, aki így paneleken sokkal jobbat domborít, mint a 2019-es horrorfilmben

Ez volt tehát a Fumax aktuális gaming vonala, legközelebb pedig egy Donny Cates-duplával jövünk, ami igencsak izgalmasnak tűnik, pont mint a kiadó felhozatala.