A napokban újra felröppent az a pletyka, hogy a Sony a gyártástechnológia fejlődésével elkészíti a PlayStation 3 egy karcsúsított verzióját, ám az óriáscég kategorikusan cáfolta minden erre vonatkozó szóbeszédet, mondván, jelenleg nem terveznek semmi ilyet, azonban egy japán gyártósorról előkerült képek másról tanúskodnak.

Playstation 3 SlimPlaystation 3 SlimPlaystation 3 Slim

Mint láthatjuk, a masina jóval vékonyabb és (saccra) kisebb mint a most kapható verzió, ellenben elvesztette fényes külsejét, és megváltozott a PS3 felirat is, így kénytelenek vagyunk arra gondolni, hogy a Chintendo Vii-hez hasonlóan ez is egy másolat, 'ócó vacak, elvégre Japánról van szó. Ebben a gyanúnkban pedig a Sony is megerősített minket, ugyanis a cég szóvivője elmondta: „semmit sem tudunk a képen látható konzolról”, viszont az a tény, hogy egy eléggé meggyőző külsejű dobozt is látni az egyik képen felettébb gyanússá teszi a dolgot. Szerintetek miről van szó? A Sony hazudik, vagy kapunk egy újabb kártyás „konzolt”?



Más. A Sony bemutatta a március 31-én befejeződött pénzügyi évének eredményeit, amik eléggé felemásra sikerültek. Egyrészt a PlayStation divízió szépen teljesített, hiszen a PS3-ból 10,1 millió példány, míg a PSP-ből 14,1 millió talált gazdára, azonban a teljes Computer Entertainment szektor a pénzügyi válság és a PS2 romló eladásai miatt egymilliárd dolláros vesztességgel zárt! Ilyen még nem fordult elő a cég történetében, de a japánok bizakodóak, ugyanis nagy reményeket fűznek az online eladásokhoz, illetve úgy vélik, jövőre több PS3 (13 millió) és PSP (15 millió) talál majd új otthont magának.