• Családbarát szuperhősös játék érkezik
  • Ez a DC's Justice League: Cosmic Chaos
  • Március elején jelenik meg

Az Outright Games Justice League játékának még rendes neve sem volt, amikor tavaly májusban bejelentették. Annyit lehetett tudni, hogy az Igazság Ligája kapja benne a főszerepet, és hogy a képi világ a mostani realisztikusabb árnyalatoktól sokkal jobban eltávolodik, már-már chibi-karaktereket elhozva a rajongóknak. Azóta persze kiderült, hogy a DC's Justice League: Cosmic Chaos 2023. március 10-én jelenik meg PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Nintendo Switch-re, Xbox One-ra, Xbox X|S-re és PC-re. Nemrég a kiadónak hála lehetőségünk volt egy hosszabb játékmenet-prezentációt megtekinteni az érkező címből.

Batman, Wonder Woman és Superman az elsődleges karakterek, nekik kell megmenteniük Happy Harbour-t Mr. Mxyzptlk, az 5. dimenzióból érkezett gonosztevőtől. Az ádáz Mr. Mxyzptlk megidézte Starro-t, a hódítót (a nagyra nőtt tengeri csillag az Öngyilkos Osztagból), hogy lefoglalja a hősöket, amíg ő polgármesterként irányítja a várost. Érdekesség, hogy az Igazság Ligája nem első alkalommal száll szembe Starro-val. Az 1960-as The Brave and the Bold 28. számában már elverték, úgyhogy a furcsa lény azóta tervezgette a bosszút. Szerencsére a szuperhősök sem most másztak le a falvédőről. Superman Heat Vision és Super Breath képességétől kezdve Wonder Woman Truth's Pull-jáig rengeteg támadást be lehet vetni a játék során, ami már csak azért is jön jól, mert ellenfelek egész hordáit kell leverni. Természetesen extra ruhákat és felszereléseket is fel lehet oldani menet közben, hiszen az ilyesmi ma már elengedhetetlen egy nyitott világú játékban.

Cyborg, Zöld Lámpás, Aquaman és The Flash is feltűnik a sztoriban, de ők nem irányítható karakterek, csupán besegítenek a harcokban és küldetéseket adnak. Jópofa, hogy akár járművekbe is be lehet pattanni, ha hiányozna egy kis Carmageddon életérzés. Egyedül, vagy kooperatív-módban is szétcsaphatod a rosszarcúakat, és jó hír, hogy minden kioldható kosztüm, páncél és egyéb jóság ingyen felszedhető, tehát nincs mikrotranzakció a játékban – manapság ez nagy szó.