A Sony ma megerősítette azt, ami tavaly pletykaszinten már felmerült egyszer: filmet fognak készíteni emojik főszereplésével. A stúdió a jogokat egy komoly licitálás után szerezte meg, és egymillió dollárt fizetett, hogy a nagyvászonra elhozhassák a grimaszoló arcokat.

„Minden telefonban ott egy titkos világ. Egy csevegő appon keresztül lépünk be, és fedezzük fel Emoji Valleyt, ahol a találékony emojik élnek és dolgoznak.” -- így szól a történet, amelyet majd 2017-ben láthatunk teljes egészében. Pontos dátum még nincs, illetve végleges címet sem kaptunk, de azt már tudjuk, hogy Anthony Leondis (Lilo és Stitch 2) és Eric Siegel (Men at Work) írja a forgatókönyvet.

Érdekesség, hogy komoly reklámozási lehetőség kínálkozik a film kapcsán, sőt, a Spotify már be is mutatkozott, mint az egyik partner, aki fel fog tűnni a filmben (minden app egy külön kis világ), illetve a Facebook is szóba jött, ám utóbbi még nem biztos. Számíthatunk arra is, hogy a premier előtt egy rakás új emoji is feltűnik majd.

emojis.png