Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy mennyire biztonságosan használhatók gyerekek és háziállatok mellett, kell-e külön óvintézkedéseket tenni, vagy elegendő, ha a karbantartást megkönnyítő polikarbonát medencefedést alkalmazunk.

Amennyiben csemeték és kiskedvencek vannak a családban, és mostanában tervezed a medence telepítését vagy a meglévő befedését, ez a cikkünk Neked szól!

Használd ki maximálisan a kerti medence előnyeit!

A forró nyarakon sok kertes ingatlannal rendelkező tulajdonos ábrándozik saját medencéről, amely a tökéletes ellazulás lehetőségét kínálja, mivel sem utazni, sem másokkal osztozkodni nem kell, hogy a vízbe merülhess. Érdemes azonban használaton kívül lefedni, hogy miért és hogyan, arról tudj meg mindent a Poliking blogból!

Talán már Te is túl vagy egy próbálkozáson, és beláttad, hogy egy puha- vagy merevfalú medence nem nyújtja azt, amire vágysz, és a karbantartása sem olyan egyszerű, mint gondoltad. Így második nekifutásra egy süllyesztett medence mellett döntesz.

httpspolikinghu-2023-oktober-cikk3.jpg

Egy épített medence sokkal nagyobb élményt ad, jobban használható, hiszen vízbe ugorhatsz a partjáról, kifekhetsz lábadat a vízbe lógatva, illetve akár szezonon kívül is használhatod. Hogy minél kényelmesebben és minél hosszabb ideig használhasd, érdemes professzionális medencefedéssel ellátni. 

Mit nyújt a polikarbonát tető?

Az extra erős alumínium vázra épített polikarbonát medencefedések nemcsak változatos megoldást kínálnak, de számtalan előnyt is. 

Mivel a polikarbonát átengedi a napsugarakat, alatta hamarabb felmelegszik a víz, továbbá az éjszakai párolgás csökkentésével nem engedi lehűlni a vizet, így a fürdési szezon jelentősen növelhető mindenki örömére.

A tető meggátolja az algásodást, a víz nem zöldül be. A szennyeződések nagy részét is kizárja, így a takarításra, karbantartásra szánt idő csökkenthető, illetve kevesebb vegyszert igényel, ami olcsóbbá is teszi a fenntartást, valamint egészségesebbé a vizet. 

A medencetető alkalmazásával a biztonságot is növelheted, ami különösen fontos lehet, ha gyerekek vannak a családban, de védelmet nyújt a kutyáknak és macskáknak is.

Valóban lépésálló a polikarbonát fedés?

Az mindenki számára bizonyos, hogy a medencefedés zárt állapotban védelmet nyújt a vízbe esés, illetve a vízbefulladás ellen, így kisgyerekek, állatok mellé szükségszerű. Azt azonban kevesebben tudják, hogy a polikarbonát lépésálló, vagyis elbírja akár egy felnőtt súlyát is. 

A legtöbb típusú medencefedés esetén 2 féle anyagból választhatunk. A hagyományos, 10 mm-es cellás polikarbonát áttetsző, míg a 4 mm-es tömör változat üvegszerű, rendkívül elegáns. De nemcsak emiatt kitűnő választás, hanem amiatt is, hogy hétszer olyan erős, mint az üveg, ráadásul törhetetlen, így ráesés esetén nem okoz sérülést, illetve véd a vízbe eséstől.