November több szempontból is jelentőségteljes hónap az Xbox-közösség számára, egyrészt azért, mert hamarosan Magyarországról is elérhető lesz az Xbox Live, 10-én érkezik a cég forradalmi mozgásérzékelő kamerája, a Kinect, s nem utolsósorban a konzol operációs rendszere is frissül.

A ma megjelent, automatikusan települő őszi update nem hozott olyan szembetűnő változásokat, mint korábban az NXE, csak annak egy kicsit csiszoltabb változatát kapjuk. A menürendszer modernebb, határozottabb vonalvezetést kapott, és egyúttal fel is gyorsult a navigáció, valamint áttekinthetőbbek lettek az almenük, illetve emberibb formát kaptak az avatarok -- de persze nem csak a külsőségeket érinti a frissítés.

A telepítés után a konzolunk már képes befogadni a Kinectet, könnyebbé válik a vezeték nélküli hálózatok beállítása, valamint az azokra való csatlakozás. Továbbá javult az online tapasztalható hangminőség, az amerikai felhasználók pedig hozzáférnek az ESPN sportcsatornához és a Zune Music szolgáltatáshoz, illetve a Netflix applikáció egy keresőfunkcióval bővült.