Egy kisebb szünet után újra visszatér az Ingyenesen játszható rovat, amelyben innentől kezdve minden második szombaton olyan játékokat fogok bemutatni nektek, amelyek legalább 1-2 óra minőségi kikapcsolódást biztosítanak, és mindezt persze fizetségmentesen élvezhetitek.

De csapjunk is a lovak közé, mert az e heti préda bizony egy nyári hangulathoz illeszkedő, igazi spagettiwestern, a Westerado. Többeteknek biztosan ismerősen cseng ez a név, ugyanis egy korábbi tesztünkben már megfordult a PGO utcáin a Westerado: Double Barreled, ami a most bemutatásra kerülő webes Westeradonak a felújított, Steames kiadása volt. Bár az Adult Swim weboldalán fellelhető programban némileg kevesebb a tartalom, de ennek ellenére kitűnő szórakozást nyújt 2-3 óra hosszára. Csupán annyi a különbség, hogy a Steames verzió pixel-vadnyugatában nagyobb területen vágtathatunk végig, némileg több küldetéssel, fegyverrel, és karakterrel találkozva. Továbbá a felújított kiadásban lehetőségünk van menteni is, ami ugye az ingyenes, webes változatban nem teljesen megoldható – bár a térképünket így is megőrzi nekünk a weboldal. Ezenfelül, az állásunk lementésére nincs is igazán szükség, mivel esetünkben egy olyan alkotásról beszélünk, amit együltünkbe is végig tudunk játszani.

A Westerado története a tipikus, a Volt egyszer egy Vadnyugat témáját követi, vagyis hősünk családját lemészárolták egy farmon, és ő bosszút esküszik a tetemeik felett. Így indul a fő küldetésszál, amiben a célunk az, hogy kiderítsük, hogyan néz ki a családunkat meggyilkoló bandita, majd beteljesítsük rajta a vérbosszút. Minderre pedig rendelkezésünkre áll egy teljesen nyitott világ, amiben mellékküldetések teljesítésével egyre több információt szerezhetünk meg az esküdtellenségünk kinézetéről, például, hogy milyen formájú kalapot hord, milyen színű inget visel, vagy, hogy milyen az övcsatja.

Kalandozásaink során egy területekre osztott térképet kell bebarangolnunk 2D-ben, felülnézetben. Mindezt persze az indie játékok védjegyévé váló pixel-grafikával, amit ezúttal igazán művészi színkezelés jellemez. Az Ennio Morricone vadnyugati dallamait idéző háttérzene mellett pedig nincs is kellemesebb, mint hűtársunk, a hatlövetűnk dörgésében gyönyörködni. Azonban egyetlen fegyverünk nem csak számunkra nélkülözhetetlen, hanem játékmenetnek is szervesrészét képezi azzal, hogy nemcsak újratölteni és lőni kell vele, de minden lövés előtt külön ki kell biztosítani. Ennek a játékelemnek és a 2D-s nézetnek köszönhetően pedig valódi taktikus párbajokba csöppenhetünk, főleg akkor, ha több banditával is farkasszemet kell néznünk.

Ezek után, ha kihörpintettétek poharaitokat a perzselő nyári hőségben, akkor nem maradt más, mint hogy elvágtassatok a Westerado kegyetlen prérijének naplementéjében.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!