Ingyen játékok karácsonyra!Az alábbiakban tehát jó pár kimagaslóan színvonalas ingyenes játékot, néhány télapós marhaságot, illetve egyéb nyalánkságokat találhattok. Köszönet gyarfi és dragon83 kollégáknak a gyűjtögetésért, mivel letöltőseink hathatós közreműködésével állítottam össze nektek ezt a hatalmas csomagot. Ez folyamatosan bővülni fog az ünnepek alatt, úgyhogy a cikk alatt mindig megtalálhatjátok az újabb játékokat a kapcsolódó anyagoknál!

Fury
MMORPG azoknak, akik unják, hogy hegyesfülű elfek és szakállas törpök között rohangálva fura nevű szörnyeket mészároljanak le azok valamely testrészéért. Ez a játék, mint ahogy azt a neve (düh), és a hivatalos weboldal címe ("engedd szabadjára a dühödet") mutatja, a harcról szól. Míg más MMOG-ben a hatalmas világban vannak PvP arénák, ahol megküzdhetünk más játékosokkal, addig itt az egész terep egyetlen aréna, amelyben csak erre kijelölt helyen - szentélyekben – tilos egymást aprítani, itt lehet öreg mesterektől tanulni, kereskedni, fejlődni, és új küldetéseket, itt: próbatételeket elvállalni. Jól hangzik igaz? Szerintünk az is, főleg, hogy ingyenesen elérhetővé tették a készítők!

ť Fury letöltése
ť Fury adatlapja

Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!


the white chamber
Ingyen játékok karácsonyra!Egy remek kalandjátékkal van dolgunk, ami nem csak abban rendhagyó, hogy ingyenes, hanem már a hangulata sem túl szokványos. Az egész egy futurisztikus környezetben játszódik, főhősünkkel egy koporsóban ébredünk valami űrhajószerűségben, miközben  fogalmunk sincs, mi történt körülöttünk, és hogy a fenébe kerültünk ide...

A "the white chamber" (igen, így, csupa kisbetűvel, fő a különcség) egy kemény, borongós horrorkaland, passzentos zenével, a szokásos fejtörőkkel megfűszerezve. Készítői szép, kézzel rajzolt, a japán anime-okra hajazó stílusban oldották meg a megjelenítést mind játék közben, mind az animációknál. A történet is egész sejtelmes, ráadásul nyolcféle befejezés és jó pár "easter egg" gondoskodik arról, hogy többször is élvezetes legyen a végigjátszás.

ť the white chamber letöltése 
ť the white chamber adatlapja 

Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!


Warmonger: Operation Downtown Destruction

Ingyen játékok karácsonyra!A Warmonger egy Unreal 3 motorra épített first person shooter, mely elsősorban azzal emelkedik ki a tucat-FPS-ek köréből, hogy a játék teljes mértékben az AGEIA PhysX kártyára épül. Ennek az lett az eredménye, hogy már-már valósághoz közeli fizikai modellezést láthatunk a programban. Realisztikusan esnek a tárgyak, szétrobbanthatjuk a falakat, megcsodálhatjuk a füst valóságos viselkedését stb. Természetesen ezt ki is használhatjuk harc közben, hiszen mi sem lehet kellemesebb érzés, mint kirobbantani ellenfelünk lába alól a talajt, vagy bejáratott nyitni ott, ahol másodpercekkel ezelőtt még tömör betonfal állt. Mivel a játék elsősorban az AGEIA PhysX erőfitogtatása, így anélkül jelentős teljesítménycsökkenést tapasztalhatunk.

 ť Warmonger: ODD letöltése 
 ť Warmonger: ODD adatlapja

Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!

ArchLord

Ingyen játékok karácsonyra!A játék eredetileg fizetős akciónak indult, de ahogy a Fury esetében is, úgy itt is később megváltoztatták a feltételeket és alapvetően teljesen ingyenessé tették a cuccot. Persze aki szeret költeni, az megteheti, valós pénzért különféle extrákat vásárolhat a karakterének, de ezek nélül is boldogan ellehetünk Chantra világában. Ráadásul a műfajban elsőként uralhatunk egy egész szervert. Nem arra kell gondolni, hogy majd jól kibannolunk mindenkit, hanem bizonyos ciklusonként egy szerencsés játékos megkapja az ArchLord címet és mellé korlátlan hatalmat. A játékban rengeteg kaszt kapott helyet, és a készítők egy hatalmas és komplex PvP rendszert alkottak, melyben hatalmas harcmezőkön feszülhet egymásnak ork, ember és elf, továbbá speciális harctereken a céhek is összecsaphatnak egymással.

ť ArchLord letöltése
ť ArchLord adatlapja

Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!


Halo Zero
A Halo-sorozat Xboxon hódít, világsiker. Sajnos a PC-s verziók később jönnek ki, ami a Halo 2 portolása esetében 3 éves késést jelentett, a játék nem is lett hatalmas siker PC-n. Fájdalmunk csillapításaként a Halóhoz egy csapat hobbifejlesztő készített egy epizódot, egy 2D-s akciójáték formájában, ahol Master Chiefet oldalnézetből láthatjuk. A játékban lesznek autós és gyalogos részek is, a pályák változatosak. Ha szereted a Halo-szériát, ne hagyd ki ezt a részt sem!

ť Halo Zero letöltése
ť Halo Zero adatlapja

Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!

 
Star Wars: The Battle of Yavin
Tegye fel a kezét az, aki nem látott egyetlen Star Wars filmet sem! Mivel nem látok kezet a magasban, ezért nyugodtan ajánlom mindenkinek ezt az űrben játszódó akciójátékot, melyben a lázadók oldalán egy űrjárgánnyal indulunk a Halálcsillag elpusztítására. A játék a dupla filmtrilógia Új remény alcímű részéhez kalauzol el minket. Lődd le Darth Vader űrhajóit, és szállj szembe a Birodalommal! A játékot az űrszimulátorokat nem ismerő SW-fanoknak is ajánlom, hiszen az egeres irányítást bárki könnyen el tudja sajátítani.

 ť  Star Wars: The Battle of Yavin letöltése
 ť  Star Wars: The Battle of Yavin adatlapja 

Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!


Santa Claus in Trouble
A karácsony ünnepkörének egyik sajátos alakja a Mikulás, a piros ruhás, nagy szakállú és mindig igazságos idős ember képében, aki a jó gyerekeknek ajándékot, a rosszaknak pedig virgácsot (illetve egyes területeken szenet) hoz. Ebben a játékban neki kell segítenünk: Elvesztette a gyerekek ajándékát, és segítenünk kell neki összeszedni azokat, miközben egyre több akadály állja utunkat. Kezdetben csak a szakadékok jelentenek hátrányt, majd később megjelennek a krampuszok, gonosz hóemberek, akik megakadályozzák jócselekedeteinket. A zene nagyszerű, megtalálhatjuk közte a Jingle Bells és a Silent Night feldolgozását is. A játék típusát tekintve platformjáték, melyben a Télapót harmadik személyű nézetben láthatjuk. Kisebb testvéreknek ideális játék, de a nagyobbakat is lekötheti egy-két órára.

ť Santa Claus in Trouble letöltése
ť Santa Claus in Trouble adatlapja


Visual Pinball
Mindig is szerettél volna saját flipperasztalt tervezni? Most itt a lehetőség! A Visual Pinball egy nagyszerű és könnyen elsajátítható flipperjáték-tervező program, melyben miután elkészítetted asztalodat, játszhatsz is vele! A játék tartalmaz két előre elkészített "pályát", amelyet érdemes tanulmányozni, mielőtt a sajátunkhoz kezdenénk. Ha esetleg Te is készítettél asztalt, üzenj privátban gyarfinak, és ha arra érdemes, feltöltjük a PGO szerverére, ahol a többiek is megcsodálhatják és kipróbálhatják!

ť Visual Pinball letöltése
ť Visual Pinball adatlapja

Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!


Humpsters
A Kloonigames egyik újabb remeke a Humpsters, melyben a csak gömbfejből álló szörnyünket kell végtagokkal felvértezni. A játék legelején kapunk két végtagot, melyeket kedvünk szerint rárakhatjuk "hősünkre", majd indulhat a harc. Ha győztünk, a legyőzött ellenfél végtagját kapjuk meg, míg el nem érünk az utolsó pályához. A játék sajnos igen rövid és lineáris, ami sajnos hamar a kedvünket szegheti, de egyszeri játékra mindenképpen ajánlott!

ť Humpsters letöltése
ť Humpsters adatlapja

Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!


Mario Forever
Tudtátok, hogy a Nintendo sohasem adott ki PC-re Mariót? A rengeteg fajta klónt és verziót, ami PC-n elérhető, mind más-más fejlesztő készítette. A legjobb a Mario Forever lett, amelyben az eredeti alapjáték mellett található rengeteg rejtett pálya és extra is, sőt még szerkesztő is van, és hab a tortán, hogy az eredeti zene is felcsendül mindeközben! Ha szereted a bajszos vízvezeték-szerelő kalandjait, a Mario Forever kötelező darab!

ť Mario Forever letöltése
ť Mario Forever adatlapja

Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!


Jailbreak: Source [HL2: DM mod]
A Jailbreak Half-Life 2 mod története igen érdekes. Annak idején Quake-re írták, majd átírták az UT 2004-re is, és most a HL2 úgyszintén megkapta a maga börtönös játékmódját. A Jailbreak lényege nagyon egyszerű: adott két csapat és két börtön. Ha megölöd az ellenfelet, bekerül a börtönbe, ha ő öl meg téged, te kerülsz be a dutyiba. A pálya egyik pontján van egy speciális nyitószerkezet, ahová a csapattársadnak kell eljutnia, hogy kiszabadítson téged a fogságból. Az a csapat győz, amelyiknek sikerül hidegre tenni a másik csapat összes tagját. A játék izalmas, érdekes, fordulatos, LAN-partikra kifejezetten ajánlott!

ť Jailbreak: Source letöltése
ť Jailbreak: Source adatlapja

Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!Ingyen játékok karácsonyra!


Sourceforts [HL2: DM mod]
Amennyiben a HL2: Deathmatchben élvezted, ha barikádot építhettél a pályán lévő szekrényekből a gravigun segítségével, ezt a játékot egyenesen imádni fogod! A mod mappereinek igazán nincsen sok dolga, hiszen itt a pályát a két szembenálló csapatnak kell felépítenie, öt különböző elemből. Szabadon ereszthetitek fantáziátokat, építhettek egyszerű barikádot, vagy akár magasra törve mesterlövészállványt is! A játék emellett egy sima Capture The Flag; ötféle kaszt közül választhatunk: Scout, Engineer, Soldier, Rocketeer és Sniper, mindegyik más-más játékstlust kíván. Csatatérre fel, kezdődhet a falazás!

ť Sourceforts letöltése
ť Sourceforts adatlapja