Egy emberként örül az egész játékostársadalom, hisz számunkra nagyon kedvező ez az esemény, és titkon azt is reméljük, hogy a rendhagyó alkalom meghozza a kedvét a többi kiadónak is, hogy kiszórogassák a "felesleges" címeiket, pusztán a reklám és a játékosközösség iránti kedvességből. A Rockstar vagy a 2k Games után (GTA, Railroad Tycoon) az Ubisoft és az EA is hasonlóképpen cselekedett, és teljesen ingyenesen kiadták pár játékukat, több hasznot már nem remélve belőlük.

Ingyen játék dömping a PGO-n!

Ingyen játék dömping a PGO-n!Az EA esetében abszolút érthető és hálás tény, hogy egy 1995-ös játékkal ezt teszi megjelenésének 12. évfordulója alkalmából. Az ünneplés egész szeptemberben tart, és állítólag a hónap végéig még több meglepetéssel fognak szolgálni. Tehát a Command & Conquer Gold verzióját kaptuk meg, melyet a First Decade rajongói csomagban is árultak. Ez annyiban különbözik az eredeti C&C-től, hogy másfél évvel később, 1997-ben jelent meg, és a következő pluszokat tartalmazza: Windows 95 támogatás, SVGA grafika, internetes játék a Westwood Chaten keresztül, Command & Conquer Theme Pack (animált ikonok, Windows háttér, hangeffektek). A játékot két részletben lehet letölteni; egyik a GDI, a másik pedig a NOD kampányt tartalmazza, de mindkét "lemezzel" lehet telepíteni a játékot. A telepítésben akadhatnak bonyodalmak, mert a játék meglehetősen régi, így Windows XP-n való futtatáshoz pár extra lépésre is szükség lesz - ennek részletes leírását magyarul megtaláljátok az adott ISO-fájl letöltésénél! Ezek után valaki kihagyna egy eredeti C&C példányt...?!

Ingyen játék dömping a PGO-n!A másik nagyágyú, az Ubisoft ennél sokkal hatalmasabbat durrantott; elsőre néztünk, mint Rozi a moziban - ez most komoly?! Far Cry, Rayman Raving Rabbids, Prince of Persia: The Sands of Time, Tom Clancy's Ghost Recon... No mit szóltok? Ezeket most már mind letölthetitek a PGO Ingyenes játékok adatbázisából, teljes magyar nyelvű telepítési útmutatóval - mert azért némi trükköt is igényel a művelet. A történet úgy kerek, hogy ezek a játékok valamiért az amerikai közönségnek szólnak, így az ubi.com-os accountodban az Egyesült Államokat kell feltüntetni országként, illetve egy valós irányítószámot, hogy kicselezzük a rendszert és mellőzött európaiként is telepíteni tudjuk a játékokat. A www.ubi.com-ra a regisztráció ingyenes. Ha már van működő accountunk, akkor a telepítőben meg kell adnunk a felhasználónévhez a regisztrációhoz használt e-mail címet vagy nicknevet a hozzá tartozó kóddal, és ha amerikainak lát a rendszer, továbbengedi a telepítést. Azért, hogy mi egy olyan friss és ropogós címmel játszhassunk, mint például a Rayman Raving Rabbids, ezért csupán néha el kell tűrnünk pár statikus és felbukkanó reklámot, amik egyáltalán nem zavaróak - kipróbáltam! Ha kedvet kaptatok, essetek neki a letöltéseknek, és szerezzétek be az említett játékokat - ingyen!

Friss: Úgy néz ki, hogy az Ubisoftos srácok megemelték a védelmi szintet, és már nem működik a trükk, hogy lakhelynek Amerikát adjuk meg, mert már nem eszi meg a telepítő az ilyen regisztrációkat. Nagyon valószínű, hogy az IP címet is figyeli a rendszer, ami viszont nem hazudik, hacsak... Ha valakinek bármi ötlete van, a hozzászólásokban kifejtheti!