A GOG akciójában kettő-az-egyben bezsákolhatod DRM mentesen a Stronghold HD és A.D. 2044 játékokat, egészen holnap estig, úgyhogy nem árt mielőbb ránézni az oldalra, le ne maradj az akcióról. A Stronghold sorozat egy jópofa stratégiai játék, 21 küldetéssel bírő kampánnyal és 8 fős multiplayer móddal. Az A.D. 2044 meg... fogjuk rá, hogy kalandjáték. A közös pont a kettőben az, hogy lengyel fejlesztők munkái, úgyhogy haveri alapon is megéri megnézni őket.

Ha nem hallottál még az 1996-os (eredetileg 1991-ben jelent meg Atarira) A.D. 2044-ről, nem vagy vele egyedül. Ha bírod a retrót, egy darabig talán elszórakozol vele, feltéve, ha nincs gondod a leplezetlen hímsovinizmussal. A játék leírásában ugyanis ez áll:

“A férfi civilizáció a kihalás szélén áll. A génsebészet segítségével már nincs szükség férfiakra a fajfentartáshoz. A nők úgy döntöttek, hogy megvívják a végső csatát és úgy alakítják a világot, ahogy nekik tetszik. Ha ez nem lenne elég, a nők egy új csak férfiakat elpusztító lézerfegyverrel rendelkeznek, a kevés túlélőt pedig 'női klónokká' operálják át. Ráadásul egy láadó feminista ellopott egy nukleáris robbanófej-szállítmányt és globális atomháborút robbantana ki. Te, az 'utolsó normális férfiként' el kell kerüld ezeket a női szuperhatalmakat, és vissza kell fordítsd az uralmukat”

Nem mindennapi, az egyszer szent. Szerintem koncentrájunk inkább csak a Stronghold HD-re.

stronghold-hd.jpg