...márpedig nyilván valamerre el kell indulnia a srácoknak, hiszen milliós siker ide vagy oda, a játékosok előbb-utóbb ráunnak arra, ha egy fejlesztőtől mindig ugyanazt a játékot kapják, csak más körítéssel. Nos, az IW hivatalos blogján megjelent bejegyzés finoman rezonál a fentiekre, idézem:

„Örömmel jelentjük be, hogy az elmúlt hónapokban úgy döntöttünk, megújítjuk szerződésünket az Activision kiadóval. A nemrég tető alá került megállapodás talán a külső szemlélő számára nem tűnik nagy jelentőségűnek, de lerakja az alapjait jövőbeli projektünknek és beindítja azt, valamint megteremti a lehetőséget egy egyedi, új Infinity Ward IP-nek, amely felett teljes szabad kezet kaptunk. Nagyon izgatottak vagyunk az új projekt tekintetében, de még jó ideig nem oszthattunk meg róla semmilyen részletet.”

Mint arról pár hete mi is beszámoltunk, az IW egyik munkatársa kiszivárogtatta, hogy egy jövőben játszódó FPS-en dolgoznak, amiről sokan úgy vélték, az a következő IW-CoD, azaz a Call of Duty 6 lesz -- ám a fentiek fényében én ebben nem lennék biztos. Sőt, az FPS-ben sem annyira, mert ha egy teljesen új IP-ről van szó, az igazi bátorság az lenne, ha a műfaji „skatulyából” is kitörnének az amúgy atomtehetséges srácok. A magam részéről szurkolok nekik.