A műsor rögtön egy nagyon várt játék CGI videójával kezdődik. Igen, a Mass Effect 3-ról beszélek, a kivetítőn pedig a reaperek inváziója látható, majd Casey Hudson, a BioWare projektvezetője lép a porondra, és bejelenti, hogy Shepard utolsó kalandja 2012. március 6-án fog megjelenni, mindhárom platformra egy időben.

Ezt követően a játékmenet-prezentáció következik, melyben Shepard megkísérel elpusztítani egy reaper bázist. A felvételből is látszik, hogy a széria -- az ígéretek ellenére -- egy újabb lépést tett a TPS-stílus felé, de annyi baj legyen…



A demó végeztével John Riccitiello, az EA vezérigazgatója jelenik meg, és rövid ideig beszél az EA Download Manager reinkarnációjáról, az Originről, majd átadja a szót Jason DeLongnek, aki a Need for Speed: The Runról beszélt, és persze játékmenet-jelenetekkel is kedveskedett.

A játék története szerint egy illegális verseny során az a célunk, hogy San Franciscóból elsőként jussunk el New Yorkba, miközben a rendőrök és az ellenfeleink is a vesztünket akarják. Az időnk nagy részét természetesen a kormánykerék mögött töltjük majd, ám a sorozat történetében először az autón kívül is irányíthatjuk a karakterünket, néhány egyszerű, QTE betétekkel is fűszerezett jelenet során.

A karrierünk minden pillanatát figyelemmel kíséri az Autolog, remélhetőleg ezzel kialakítva egy kis egészséges rivalizálást baráti társaságunk körében.



A sorban a következő a The Old Republic, melyet Greg Zeschuk prezentál. A fejlesztő elmondja, hogy ez az eddigi legnagyobb projektjük, és nagyon büszke a csapatra, de pontos megjelenési dátum még mindig nincs, viszont egy új CGI trailer van, ami nem más, mint a játék hatperces bevezető videója.



A színpadra most füstgépek pumpálják tartalmukat, a kivetítőn pedig egy új SSX trailer látható, melyből rögtön két dolog is kiderült: a játék köszönőviszonyban sincs a valósággal, és 2012 januárjában fog megjelenni.



Peter Moore az SSX után a FIFA-szériáról beszél. A tavalyi kiadás 51 díjat sepert be, és a játékosok több mint 13 milliárd meccset játszottak online, így nagy a nyomás, hogy ezt a sikert felülmúlják, de az EA magabiztos. Az EA Sports futballrészlegének alelnöke, Matt Bilbey az eddigi leghitelesebb FIFA-nak nevezte a 2011-es verziót, de joggal is teszi ezt. A FIFA 12-ben ugyanis átalakították a védekezési rendszert, hogy a játékos pozíciója legalább olyan fontos legyen, mint a szerelések. Javítottak továbbá a cseleken, illetve a játékosok mozgásán, azon belül is az egymással való érintkezésen, s így megkapjuk a FIFA 12 „szentháromságát” a hitelesség tekintetében.



A FIFA 12-vel egy időben érkezik egy online szolgáltatás is Football Club néven. Ez egy közösségformáló hely, ahol a széria és a foci szerelmesei találkoznak, plusz a valódi pályákon történtek alapján megrendezett játékon belüli kihívásokat is teljesíthetnek, ezzel is fejlesztgetve az avatarjukat. A szolgáltatásért természetesen nem kell fizetni.



A sportjátékoknál maradva Moore három NFL-játékos, Ray Lewis, Peyton Hillis és Clay Matthews társaságában bemutatta a Madden 12 új videóját, és közölte, hogy a játék augusztus 30-án fog megjelenni.



A show érezhetően lelassul, hiszen most a Sims-széria van terítéken, annak is a legújabb, Facebook változata. A „hamarosan érkező” Sims Social lényegében olyan, mint az ijesztően népszerű Farmville, csak itt állatok helyett emberek életét kell menedzselni.



Visszatérve a hardcore réteghez, Curt Schilling lép a színpadra és mutat egy videót a Kingdoms of Amalur: Reckoningból, de mást nem tudunk meg a fantasy akció-szerepjátékról.



Schillinget az Insomniac első embere, Ted Price váltja, aki egy új játékot hozott. A címe Overstrike, melyben egy négyfős társaság, az Overstrike 9 egy gonosz, az emberiség elpusztításán mesterkedő óriásvállalat megállításán dolgozik. A csapat egy volt katonából, az Interpol legkeresettebb tolvajából, egy ígéretes tudósból és egy kitüntetett detektívből áll, akik futurisztikus fegyverekkel harcolnak.

A játék -- az Insomniac fennállása során először – Xbox 360-ra és Playstation 3-ra is meg fog jelenni, de hogy pontosan mikor, az még rejtély.



És végül, de nem utolsósorban a DICE foglalta el a porondot a Battlefield 3-mal. Első körben egy játékmenet-jelenetekkel megfűszerezett Frostbite 2 prezentációt kaptunk, s konstatáltuk, hogy a motor baromi szép.



Ezután a multiplayer módból kaptunk egy kis ízelítőt. A fejlesztők az Operation Metro pályát demózták, és elárulták, hogy a meccsek közben szinte mindent lerombolhatunk, s ezért plusz pontokat is kapunk, ráadásul az ingyenes Battlelog szolgáltatással osztagokat is alapíthatunk a még hatékonyabb rombolás érdekében, a csapatunk teljesítményét pedig valós időben követhetjük.

A játéknak szeptemberben, mindhárom platformon lesz egy nyílt multiplayer bétatesztje.



A harmadik, és egyben utolsó videó pedig a szólistamódból érkezett. Ebben egy tankcsatának lehetünk szemtanúi.

A játék október 28-án fog megjelenni Európában.