Fél 12 után pár perccel vette kezdetét a Ubisoft sajtókonferenciája, melyet a cég vezérigazgatója, Yves Guillemot nyitott meg. Erős francia akcentusával dicsérő szavakkal illette a játékipart, majd a színpadra hívta a Rayman-széria kitalálóját, a Ubisoft Montpellier kreatív igazgatóját, Michael Ancelt, aki rögvest be is mutatta a Rayman Originst, mely egy csodálatosan festő, rendkívül kreatív pályatervezéssel (van egy Tetris inspirálta pálya is) megáldott, kooperatív móddal is rendelkező oldalnézetes platformjáték lesz.



Aaron Priceman, becenevén Mr. Caffeine érkezik a színpadra, aki a cég alapítása óta eltelt 25 év változásairól beszélt, valamiért megemlítve Charlie Sheent, aztán elsütött még pár poént a Wii-vel és a rajongókkal kapcsolatban, majd rátért a játékokra. Először a Driver: San Franciscóból mutatott egy új trailert, és elmondta, hogy végtelen mennyiségű küldetésre, illetve az autóból autóba ugráló Shift játékmechanizmusnak köszönhetően forradalmi multiplayer módra számíthatunk.



A Driver: San Francisco augusztus 30-án fog megjelenni PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra, PC-re, Macintoshra, Wii-re és Nintendo 3DS-re.

Ezután a Ubisoft Montrealtól Dan Hay és Jamie Keen jelenik meg, akik bejelentik a régóta pletykált Far Cry 3-at. A játék ezúttal is egy szigeten játszódik, a főszereplő és a helyzet azonban most teljesen más. Nem egy jól kiképzett katonával aprítjuk az embereket, hanem egy átlagos turista, Jason Brody bőrébe bújunk, akinek egy repülőgép-szerencsétlenség után, segítség nélkül egy ellenséges környezetben kell helytállnia, hol lopakodva, hol lövöldözve, néha pedig az útközben szerzett barátai segítségével. A cucc valamikor 2012-ben fog megjelenni PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra.



Randy Pitchford a következő a színpadon, aki nem vesztegetve az időt bejelenti az új Brothers in Arms-játékot, ám ha valaki arra számított, hogy Baker története folytatódik, nagyot fog csalódni. A 2012 első felében esedékes Brothers in Arms Furious 4 egy új, brutálisabb, a Becstelen Brigantyk által inspirált irányba tereli a sorozatot.

A történet szerint egy négy főből álló elit alakulat Adolf Hitler után folytat hajtóvadászatot, a Führerhez vezető út során pedig nem riadnak meg a nagyobb, a valóságtól kissé elrugaszkodó csatáktól.

A Xbox 360-ra, PS3-ra és PC-re készülő játék szólistakampányát három barátunkkal teljesíthetjük, illetve lesz egy robusztus multiplayer mód is.



Peter Jackson és Steven Spielberg érkezik, mögöttük egy óriási Paramount logóval. Jön a Tintin-játék! Az ünnepi szezonra datált, PC-re és konzolokra írt játék a Ubisoft Montpellier stúdiójában készül, s a híres, minden betöltésnél változó Tintin-helyszíneket felvonultató szólistakampány mellett egy kooperatív és kompetitív multiplayer mód is lesz.



Visszatért a színpadra Priceman, aki beszélt egy kicsit a Ghost Recon-szériáról, majd felkonferálta a Ghost Recon: Future Soldiert. Egy új demót láthattunk, melyben a szólista játékmenet mellett a négy főt támogató kooperatív mókából is kaptunk némi ízelítőt.



A Trackmania2-közösségre összpontosító ManiaPlanet van soron, amiből láthattunk is egy játékmenet-videót, ám a másik kettő Trackmania-mutációról, a Shootmaniáról és a Questmaniáról már nem mutattak semmit. A Trackmania 2 PC-re szeptemberben fog megjelenni.

Rátérve a casual vonalra Antoine Henry bejelentette a Raving Rabbids: Alive & Kickinget, mely lényegében egy újabb minijáték-kollekció őrült nyulakkal a központban, jó hír viszont, hogy a játék Kinectre fog megjelenni, mégpedig november 8-án.



Folytatódik a Just Dance-széria is, melynek harmadik része már a Playstation 3 és a Nintendo Wii mellett a Kinectre is megjelenik, ezzel végre konkurenciát állítva a jelenlegi tánckirály Dance Centralnak. Az október 11-én megjelenő, 40 különböző stílusú számot tartalmazó játék Wii-verzióját négyen játszhatják egyszerre, míg Kinecten bónuszpontokat kapunk, ha tánc közben éneklünk is.



A zenei vonalon maradva a Rocksmith volt a soron, mely egy pontosított megjelenési dátumot kapott. A valódi gitárokat használó program idén októberben fog megjelenni Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra.



A műsor utolsó momentuma egy hét perces Assassin's Creed: Revelations játékmenet-videó volt és egy pofás trailer. Nagy kár azonban, hogy egyik videóból sem tudtuk meg arra kérdésre a választ, hogy Eziónak miért kellenek azok a bizonyos ereklyék, amikkel hozzáfér Altair emlékeihez.





Sajnos a konferencián nem esett szó sem az I am Alive-ról, sem a Beyond Good and Evil 2-ről, utóbbival kapcsolatban azonban később kiderült, hogy továbbra is fejlesztés alatt áll, de ebben a konzolgenerációban már nem fog megjelenni.