GURU Extra ***A hírek popupjaAz új rész igazi céljául azt tűzték ki, hogy visszatérjenek a gyökerekhez. Proce, aki a nem túl sikeres Mortal Kombat vs. DC Universe fejlesztésében is részt vett, a blogján arról ír, hogy ezt úgy képzelték el, hogy a modern multiplayeres és testrész-szétszaggatós játékelemeket keverik az eredeti verekedős mechanizmusokkal. A művész elképzelései szerint a régi karakterek külsejük terén is sokkal inkább követik a régi, "darkosabb" stílust.

Proce leírása alapján Scorpion tényleg egy igazi élőhalott nindzsa, aki annak a démonnak a sárga vérétől szennyezett, amelyik felélesztette, Kano egy félig japán, félig amerikai fenegyerek katona, Raiden igazi isten, akinek a lába nem is éri a földet, végül Sonya egy texasi ranger bombázó lánya, aki nemcsak a Special Forces kiképzésével, hanem fülledt erotikájával is lefegyverzi ellenfeleit.

Azt még nem lehet tudni, hogy az a csapat, amelyik a ténylegesen készülő új Mortal Kombaton dolgozik, milyen stílust próbál majd követni, de csak reménykedhetünk, hogy a "vissza a gyökerekhez" látásmód az ő játékukat is átitatja majd, mert a Mortal Kombat vs. DC képregényes, a verekedés terén kiherélt stílusa annyira nem nyerő...