A Pixwoo közösségi oldal nemrég egy felmérést végzett 2000, az Egyesült Királyságban élő játékos között a közös jellemzőket keresve. A portál arra jutott, hogy a csoportban az átlagos játékost egy 35 éves, házas, évente 23 ezer fontot kereső férfi jelképezi, aki napi szinten olyan két és fél órát játszik. 

A kutatásból az is kiderült, hogy a brit játékosoknak legalább két vagy több konzolja van, s átlagosan 18 játékot tudhatnak magukénak, amelyeket nagyjából egy hónap alatt teljesítenek. Noha a nők és a férfiak ugyanannyit játszanak átlagosan, az esetek 15 százalékában a kapcsolatok gajra mentek a játékidővel kapcsolatos viták miatt, ugyanakkor a csoport közel egyharmada azt mondta, hogy online játék során találtak már legalább egy olyan barátot, akivel élőben is találkozgatnak.

A megkérdezettek 44% a következő évben vagy egy Xbox One vagy egy PS4 konzolt fog vásárolni, vagy a PC-jét újítja fel. Ebben a generációban a Nintendo Wii volt a legnépszerűbb, amit a PS3 és végül az Xbox 360 követ.

Ilyen az átlagos játékos