...márpedig ez a licit úgy vélem, ezúttal a HIB-nek sikerült jobban. Én ugyan a remek Blackwell-trilógia miatt megvásároltam a Royale csomagját is, de a Humble Bundle csábításának sem tudtam ellenállni, hiszen ott lapul benne a mindössze három hete kiadott Cave Story+, amelyről épp a legutóbbi PC Guru indie-rovatában számoltam be, és amelynek alapverziójáról a Tesztelj Velünk! pályázat novemberi fordulójában Minisun barátunk is írt egy kiváló bemutatót. Igaz, ez a játék csak akkor kerül birtokunkba, ha túlfizetjük az aktuális átlagot, de tekintve, hogy ez jelenleg is 5 dollár alatt van, a pakk összértéke pedig közel 100 dollár, nem akkora érvágás...



Azt hozzá kell tennem, hogy az „alapcsomag” meglehetősen kurrens termékeket tartalmaz, hiszen a Shank vagy a Super Meat Boy minden bizonnyal megvan már a műfaj szerelmeseinek, ahogy a NightSky is megjárt már pár akciót – igaz, utóbbinak a HD-verzióját is megkapjuk, bár ezt külön letölthető/telepíthető formában, a steames kulcs a normál változatot tartalmazza.



A fentiek mellett miénk lehet a ritmusalapú retroplatformer Bit.Trip Runner, amelyről talán elég annyit mondanom, hogy „ő” a 2011-es IGF győztese, illetve a szintén retróhangulatú Jamestown felülnézetes shooter, amely a „Honorable Mention” címet érdemelte ki ugyanitt.





Ahogy említettem, ha ezért az összeállításért többet fizetünk, mint az aktuális átlagár, megkapjuk a Cave Story felújított/bővített kiadását, illetve a Gratuitous Space Battles című űrstratégiát is.


Nos azt hiszem, a beharangozóban elhintett „visszautasíthatatlan” jelző ezúttal valóban nem volt túlzás a részemről...