Casey Holtz, a Crystal Dynamics egyik volt alkalmazottja a blogjában írt a még be nem jelentett projektről. Úgy írta le, mint "egy nyitott világban játszódó, harmadik személyű horrorjátékot". Casey állítólag pár koncepciórajzot is feltöltött a játék szörnyeiről, ezeket azonban eltávolították, a bloggal együtt. Az mindenesetre biztos, hogy Holtz egy magányos felfedezőről szóló, szörnyes játékról beszélt, melyben sok platformelem van, s melynek ugrásokon alapuló játékmechanizmusa hasonló a Tomb Raideréhez.

A Superannuation egyébként Downfallnak nevezte a játékot, ám eme cím forrása ismeretlen, így a dolgot kéretik pletykaként kezelni. Addig is azonban egy másik exalkalmazott, Joel Boucquemont néhány sokkal látványosabb rajzot osztott meg a portfóliójában, melyek egy lepusztult világot tárnak az érdeklődők szemei elé. A képekért erre tessék!

Amit egyébként eddig tudunk a Crystal Dynamics, mint csapat működéséről, nem valami sok. Mindenesetre a stúdió egyik fejese, Karl Stewart májusban azt nyilatkozta a Eurogamernek, hogy a cég most ketté van osztva. Az egyik, kisebb csapat a Lara Croft and the Guardian of Light című letölthető kis játékon dolgozik, míg a másik, nagyobb csoport a komoly Tomb Raider címekre állt rá.

Ez alapján tehát adja magát a kérdés: ez lenne az új Tomb Raider?