• 80 éves korában, méltósággal viselt betegségét követően elhunyt David Warner
  • Legismertebb filmje az Ómen, a Vaskereszt, a Tron és az Időbanditák

Nyolcvan éves korában, rákban elhunyt David Warner. Utolsó éveit betegsége ellenére méltósággal viselte a brit színész, közölte családja a BBC-vel. Az iHorror tetőtől talpig úriembernek nevezte Warnert, akit utoljára a Disney 2018-as Mary Poppins visszatérjében, karrierje során pedig közel száz filmben láthatott a közönség.

david-warner-771.jpg
(A kép forrása: Lanka Times)

Warner tucatnyi fantasztikus filmben, köztük néhány ikonikus horrorban állt kamera elé. Legismertebb szerepét az ördög gyermekének cseperedését bemutató Ómenben kapta, de játszott Az őrület torkában című Carpenter opuszban, Angela Lansbry oldalán a Farkasok társaságában és a Sikoly 2-ben is. Az ezredforduló után megfordult a Fekete halálban és a Cortex című thrillerben.

Pályája csúcsán, a hetvenes években játszott Alain Resnais keze alatt, Gondviselés című rendezésében, illetve több Peckinpah műben, így a Vaskereszt című világháborús történetben is. Sidney Lumet az Ébresztő a halottnak című misztikus bűnügyi filmjében és a Sirály című Csehov adaptációban számított rá. Később, a kilencvenes években feltűnt James Cameron Titanic-jának a fedélzetén is.

A sci-fi rajongók az első CGI animációt tartalmazó élőszereplős mozifilm, az 1982-es Tron, illetve az Enterprise 1991-es kalandja, A nem ismert tartomány című Star Trek film miatt emlékezhetnek rá. Warner néhány műfajparódiában is szerepet kapott: játszott Terry Gilliam Időbanditák című rendezésében és az Agyban nagy című Steve Martin tudományos fantasztikus karikatúrában. Nyugodjon békében! Írjátok meg kommentben, hogy ti melyik filmje miatt emlékeztek rá legszívesebben!